Όσο περνούν οι ώρες κορυφώνεται το… τσουνάμι των επισκεπτών του Πατρινού Καρναβαλιού που καταφτάνουν στην Πάτρα για να γευτούν και να δουν από κοντά το μεγαλύτερο καρναβάλι της Ελλάδας.

Ήδη από το πρωί της Παρασκευής, στον σταθμό του ΚΤΕΛ Αχαΐας, παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, με τα δρομολόγια να ξεκινούν από τον Κηφισό της Αθήνας ανά πέντε λεπτά, ενώ πάνω από 60 δρομολόγια θα βάλει για το διήμερο και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το Κιάτο προς την Πάτρα.

Στους δρόμους της πόλης βλέπει κανείς δεκάδες παρέες νεαρών να καταφτάνουν στην Πάτρα με τις βαλίτσες τους στα χέρια, φορώντας κάτι αποκριάτικο και καρναβαλικό, ενώ μεγάλη κίνηση υπάρχει από το μεσημέρι στα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται στο κέντρο.

Στο μεταξύ τα ξενοδοχεία της Πάτρας είναι σε 100% πληρότητα για το διήμερο της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού, δεν υπάρχει ούτε μονόκλινο για να βρει κανείς, ενώ η πληρότητα στα περιφερειακά ξενοδοχεία έχει φτάσει πλέον το 80% με 85%.

Αυξημένη κίνηση υπάρχει στον νέο εθνικό δρόμο Αθηνών – Πατρών, στο ρεύμα προς Πάτρα, κάτι που αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στις επόμενες ώρες, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και στην Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, με την κίνηση να αυξάνεται συνεχώς όσο περνάει η ώρα.

Το… τσουνάμι των επισκεπτών του Πατρινού Καρναβαλιού θα φτάσει στο απόγειο του το βράδυ της Παρασκευής και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα φτάσει ίσως το περσινό επίπεδο, όπου ο κόσμος που είχε έρθει στην Πάτρα είχε ξεπεράσει τις 60.000.

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σε ανακοίνωση της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει τα εξής: "H ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενισχύει τα δρομολόγια των τραίνων το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, ενώ από την Πέμπτη 23/02/2017 έως και την Τρίτη 28/02/2017, ενισχύει τα δρομολόγια των λεωφορείων της στο τμήμα Κιάτο – Πάτρα και αντίστροφα.

Για το Σάββατο 25/02/2017 και για την Κυριακή 26/02/2017, δρομολογούνται έκτακτα βραδινά δρομολόγια, ενώ αυξάνονται οι χωρητικότητες των συρμών στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Πάτρας, ώστε οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες όλων των ηλικιών να μετακινηθούν, γρήγορα και οικονομικά, από τα προάστια προς το κέντρο της πόλης και αντίστροφα και να παραβρεθούν στη μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού.

Ειδικότερα για το Σάββατο 25/02/2017 και για την Κυριακή 26/02/2017, δρομολογούνται έκτακτα βραδινά δρομολόγια, με αναχώρηση από Άγιο Ανδρέα στις 23:30, στις 00:30 και στις 01:30 και από Άγιο Βασίλειο στις 00:00, στις 01:00 και στις 02:00.

Οι επισκέπτες από την Αθήνα μπορούν να επιλέξουν να μετακινηθούν με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο μέχρι και το Κιάτο. Στη συνέχεια να μετεπιβιβαστούν στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που τα δρομολόγια τους το διήμερο θα είναι αυξημένα, με τελικό προορισμό την Πάτρα, γρήγορα και οικονομικά με συνολικό χρόνο του ταξιδιού στις τρείς ώρες".