Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μεριδιούχων της  ΑΧΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες νομικές ενέργειες του Συλλόγου που αφορούν την κατάθεση αγωγών κατά της Τράπεζας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πλημμελή άσκηση του εποπτικού τους έργου και την πρόκληση μεγάλης οικονομικής ζημίας στους μεριδιούχους από το κλείσιμο της τράπεζας λόγω κακοδιαχείρισης.

Ήδη κατατέθηκαν εκατοντάδες αγωγές από το δικηγόρο Αθηνών κ. Νικόλαο Ιωάννου που αντιπροσωπεύουν σε αριθμό μεριδίων πάνω από το 25% του συνόλου.

Δεδομένου ότι το μήνα Μάρτιο 2017 συμπληρώνεται πενταετία από την ανάκληση της αδείας λειτουργίας της Τράπεζας και παραγράφεται το σχετικό δικαίωμα, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση μεριδιούχων από την Πάτρα, το Αίγιο, τη Ναύπακτο και άλλες πόλεις, που σπεύδουν να προλάβουν την προθεσμία και να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα τους.

Στη γενική συνέλευση  οι μεριδιούχοι υπέγραψαν εξουσιοδοτήσεις παράστασης πολιτικής αγωγής προκειμένου να αποκτήσει ο Σύλλογος πρόσβαση στο πολύτιμο ανακριτικό υλικό της υπόθεσης και να καταθέσουν αίτηση για την επίσπευση της διαδικασίας, η οποία καθυστερεί εδώ και ένα χρόνο στο επίπεδο της κύριας ανάκρισης.

Οι μεριδιούχοι σχεδιάζουν να ζητήσουν με την αίτηση τους την απαλλαγή της Γ΄τακτικής ανακρίτριας από άλλες υποθέσεις, έτσι ώστε να ασχοληθεί πιο εντατικά με το συγκεκριμένο έργο της Αχαϊκής.

Τέλος, ο Σύλλογος των μεριδιούχων σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στο επόμενο δεκαπενθήμερο ανάλογη ενημερωτική συγκέντρωση στο Αίγιο, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγίου, δεδομένου ότι υπάρχει σημαντική κινητικότητα και από μεριδιούχους της γειτονικής πόλης, καθόσον η Τράπεζα διατηρούσε εκεί κατάστημα με πολλές εκατοντάδες μεριδιούχους και καταθέτες.