Αυτό είπε η αρχαιολόγος Πολυξένη Αδάμ Βελένη διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης για να στηρίξει τη θέση της υπέρ της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Μάνη κατά τη συζήτηση που έγινε στο ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογοκό Συμβούλιο) στις 25-10-2016.

Συγκεκριμένα η εν λόγω «αρχαιολόγος» που αποφάσισε υπέρ της κατασστροφής της Μάνης, ανέφερε:

«Νομίζω ότι εμείς απλά θα προσθέσουμε άλλο ένα τέτοιο ένα μνημείο, γιατί κι αυτό ένα μνημείο είναι, μια ανεμογεννήτρια, γιατί βλέπουμε πια τόσο εχθρικά μια ανεμογεννήτρια, δεν το καταλαβαίνω. Είναι ένα μνημείο της εποχής μας. Λοιπόν κάποια στιγμή θα έχει κι αυτό μια ιστορικότητα μέσα σε αυτόν τον ιστορικό τόπο που έχει διαμορφωθεί στη Μάνη».

Αφού λοιπόν η ανεμογεννήτριες συνιστούν πολιτισμικό μνημείο για το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της χώρας μας, μάλλον δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά από αυτό. Ευχόμαστε μόνο να μην προχωρήσει ακόμα περισσότερο και γνωμοδοτήσει μελλοντικά για κατεδάφιση των μανιάτικων οικισμών, επειδή δεν συνάδουν αισθητικά με το πλαστικό, το αλουμίνιο, τα μπάζα, τα καλώδια και τους εκβραχισμούς. Τον νέο πολιτισμό των εθνικών και πολυεθνικών εργολάβων.