Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Στις 13 Φλεβάρη 2017 ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης βρέθηκε στο δικαστήριο ως κατηγορούμενος για «παράβαση καθήκοντος»,  επειδή υλοποιώντας  ομόφωνη  Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2015 δεν διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Ο Σύλλογός μας μαζί με δεκάδες άλλα Σωματεία, έδωσε μαζικά δυναμικό παρών έξω από τα δικαστήρια δηλώνοντας έμπρακτα την συμπαράστασή του στον Δήμαρχο της Πάτρας.

Η δίκη του Δημάρχου διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017.

Με ομόφωνη απόφαση του το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν και πάλι στο πλευρό του Δημάρχου. Να δώσουν ξανά βροντερό παρών έξω από τα Δικαστήρια.

Στάση εργασίας την 23η Φεβρουαρίου 8.00π.μ. έως και την εκδίκαση της υπόθεσης, συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο και πορεία – συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια.

Λέμε όχι στη δίωξη του Δημάρχου, ο λαός της πόλης μας με τη δράση του να απομονώσει την εγκληματική – ναζιστική  «Χρυσή Αυγή», να πετάξει τους ίδιους  και την ιδεολογία τους στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας εκεί που πραγματικά ανήκουν".