Με επιστολή του ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη, ζητά την αναβολή του αγώνα μπάσκετ της 26ης/2/2017, ΑΠΟΛΛΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,  για την αποφυγή επεισοδίων στην πόλη.

Ακολουθεί η επιστολή: 

«Κύριε Υφυπουργέ,

Όπως είναι γνωστό, την Κυριακή 26/2/2017 έχει προγραμματισθεί ο αγώνας ΑΠΟΛΛΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Την ίδια ημέρα όμως πραγματοποιείται η μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού.

Επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σημειωθούν επεισόδια, όπως  προ ετών είχε ξανά συμβεί στην πόλη, με αποτέλεσμα η πόλη για αρκετή ώρα να βρίσκεται στο έλεος του πετροπόλεμου και άλλων εκτρόπων με σοβαρούς τραυματισμούς, καταστροφές βιτρινών των καταστημάτων κ.ά, σας παρακαλούμε όπως αναβληθεί ο αγώνας για τη Δευτέρα 27/2/2017. Στην πόλη υπάρχουν οργανωμένοι σύνδεσμοι φιλάθλων από αντίπαλες ομάδες με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επιπλέον, λόγω της παρέλασης, οι φίλαθλοι δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα ενώ η Αστυνομική δύναμη την ώρα εκείνη θα έχει εστιάσει την προσοχή της στην ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης του πατρινού καρναβαλιού.»