Σε λίγες ημέρες πλησιάζει το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού και όλοι βάζουν τα δυνατά τους ώστε να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα και να μείνουν σε όλους όμορφες εντυπώσεις.

Κάθε χρόνο οι καρναβαλιστές περιμένουν με ανυπομονησία τη στιγμή των παρελάσεων ενώ οι θεατές μαγεύονται με την ποικιλία των θεμάτων και των στολών που παρουσιάζονται. Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει τώρα αλλά από την αρχή του θεσμού, αφού η διαχρονικότητα της σπουδαιότητας του Πατρινού Καρναβαλιού περνάει αναλλοίωτη μέσα στις δεκαετίες. Κάνοντας μια στάση 41 χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 1976 θα το διαπιστώσουμε αυτό εύκολα.

Βλέπουμε στο βίντεο που ακολουθεί τα άρματα και τις στολές της τότε εποχής ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η κατασκευή του Φάρου η οποία είναι ακριβές αντίγραφο του. Ανάμεσα στις συμμετοχές παρατηρούμε ανθρώπους ντυμένους με παραδοσιακές στολές, τσολιάδες πάνω σε άλογα, το κλασικό γαϊτανάκι ενώ πέρα από τις κλασσικές σοκολατορίχτρες, αίσθηση δημιουργεί το όχημα όπου πάνω σε αυτό υπάρχει ένα αρνί στη σούβλα με τον ψήστη δίπλα να ακονίζει τα μεγάλα μαχαίρια του. Απολαύστε αποσπάσματα του Καρναβαλιού μας 4 δεκαετίες πίσω.

Δείτε το βίντεο: