Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη και να δώσουν  τη δική τους αγωνιστική απάντηση σε παλιά, αλλά και νέα μέτρα που ετοιμάζονται. Να βγουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή γι’ αυτές και τα παιδιά τους. Να βάλουν φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ, που στην πλάτη των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, ευνοούν τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κερδοφορία τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: Σήμερα οι εργαζόμενες μητέρες, αντί για μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού, αντί για αύξηση των αδειών μητρότητας και θηλασμού, αντί για μειωμένα ημερήσια και εβδομαδιαία ωράρια, αντιμετωπίζουν την απόλυση και την εργοδοτική τρομοκρατία, τα ωράρια λάστιχο. Η μητρότητα θεωρείται «κόστος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος. Η εργαζόμενη μητέρα είναι ασύμφορη για τις επιχειρήσεις τους.  

Δεν υποτασσόμαστε στη βαρβαρότητα. Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία  με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

  • Κοινωνική προστασία της μητρότητας

  • Δημιουργικό ελεύθερο χρόνο

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 7:00μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ, ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ.

Συνεχίζουμε την Πέμπτη το πρωί έξω από τα δικαστήρια όπου διεξάγεται η δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος οδηγήθηκε  στα δικαστήρια, με την ανοχή και με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η δίωξη ξεκίνησε μετά από μήνυση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, γιατί δεν τους διευκόλυνε, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να προβάλλουν τις φασιστικές τους αντιλήψεις.  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει η δικαστική δίωξη του Δημάρχου Πατρέων με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 9:00ΠΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ μαζί με τα συνδικάτα, τα σωματεία και τους φορείς του ταξικού κινήματος