Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση της ομάδας της Ελληνικής MENSA στο 2ο Φεστιβάλ Φυσικής για μαθητές Δημοτικού. Παρουσίασε το πειραματικό δρώμενο, «οι Τζέιμς Γουάτσον και Φράνσις Κρικ απομονώνουν το DNA μπανάνας», αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των παρισταμένων.

Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές, του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ελληνικής MENSA στην Πάτρα, Δελή Θάλεια, Ζαριφόπουλος Αλέξανδρος, Ζήκος Ανδρέας και Κολοκυθας Αναστάσιος.

To 2ο Φεστιβάλ Φυσικής, μια γιορτή για μαθητές Δημοτικού, είχε ως θέμα την ανακάλυψη των εννοιών της επιστήμης μέσω του πειράματος. Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (18 Φεβρουαρίου), στο Συνεδριακό Κέντρο του Α.Ε.Ι Πειραιά, με τη συμμετοχή 300 μαθητών Δημοτικού και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ποικίλες εκδηλώσεις και απευθυνόταν σε μαθητές Δημοτικού, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε επιστημονικά διαδραστικά δρώμενα, όπως πειράματα και εργαστήρια, συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά σεμινάρια (workshops), εκθέσεις και ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες.  

Η ομάδα της Ελληνικής MENSA ήταν μια από τις έξι ομάδες μαθητών Δημοτικού απ΄ όλη τη χώρα, που παρουσίασαν πειραματικό δρώμενο. Τους μαθητές συνόδευαν η υπεύθυνη του προγράμματος στην Πάτρα, Κοραλία Μαντά και η εκπαιδευτικός Αντωνία Κατριμπούζα.