Η Πάτρα με σύμμαχο τον καιρό γλέντησε και τήρησε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, με τους Πατρινούς να τρώνε, να πίνουν και να απολαμβάνουν τον ήλιο, σε ρυθμούς αποκριάς και με μουσική υπόκρουση από καρναβαλικά τραγούδια έως και λαϊκά.

Τα καταστήματα εστίασης γέμισαν από κόσμο, με αρκετούς από αυτούς να έχουν ντυθεί στα καρναβαλικά τους, θέλοντας να πάρουν μία πρώτη γεύση από τι πρόκειται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα όπου κορυφώνεται το Πατρινό Καρναβάλι. 

Στον πεζόδρομο της Ηφαίστου τα τραπεζάκια ήταν γεμάτα από κόσμο, με τις ψησταριές να δουλεύουν στο φουλ, ενώ υπήρχε και ζωντανή μουσική από μασκαρεμένους που έπαιζαν λαϊκά τραγούδια.

Όμως και στα καταστήματα της Ρήγα Φεραίου οι υπαίθριες ψησταριές που είχαν στηθεί από το πρωί, μοίραζαν σουβλάκια έως αργά το απόγευμα με την μυρωδιά της τσίκνας να έρχεται από παντού.


Πάρτι και «τσίκνα» στους δρόμους της Πάτρας - Χαμός από κόσμο

Ορισμένα από τα μαγαζιά, από ένα σημείο και μετά το… γύρισαν σε απογευματινά πάρτι, με την μουσική να παίζει και τα ποτά να ρέουν άφθονα.

Τα πάρτι συνεχίστηκαν έως αργά το βραδύ, χωρίς break, με την Τσικνοπέμπτη να αποτελεί για πολλούς το έναυσμα της τελικής ευθείας και της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι και λόγο της καλής μέρας, οι δρόμοι και οι πλατείες της Πάτρας ήταν μέχρι αργά το απόγευμα γεμάτες από κόσμο, με την πόλη να αισθάνεται πλέον στο… πετσί της, για πρώτη φορά ίσως φέτος, την ένταση, τον δυναμισμό και το «άρωμα» ζωής του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το Πατρινό Καρναβάλι, λοιπόν, κορυφώνεται, μετά και την ολοκλήρωση της Τσικνοπέμπτης.

Δείτε φωτογραφίες του patrasevents.gr από το τι γινόταν στην Πάτρα την Τσικνοπέμπτη:


Πεζόδρομος Ηφαίστου


Πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου