Τα δύο ερωτευμένα μας πουλιά, οι δύο ερωτευμένοι της Πατρινής αποκρίας έσμιξαν το απόγευμα της Τσικνοπέμτης,  στον μώλο της Αγίου Νικολάου, στην Πάτρα.

Η Γιαννούλα η Κουλουρού "αέρινη" και "σοφιστικέ", έχοντας ξεκινήσει από νωρίς,  από τα Ταμπάχανα και την Άνω Πόλη, συνοδευόμενη από την γαμήλια πομπή της, έφτασε στον μώλο περιμένοντας υπομονετικά και στωικά, τον καλό της, τον πρίγκιπα Ουίλσον.

Ο πρίγκιπας Ουίλσον όταν ξεπρόβαλλε και κατέβηκε στον μώλο της Αγίου Νικολάου, έδειξε να είναι πιο ερωτευμένος από ποτέ και δεν μπορούσε να κρύψει, την χαρά του, αλλά και τον πόθο του για την καλή του. Με το παπιγιόν του, το υψηλό του καπέλο και το κουστούμι του ήταν κομψός και έτοιμος για παντρειά, λες και γνώριζε την...μοίρα του.

Όλα αυτά στον γάμο της Γιαννούλας της Κουλουρούς, με την Πάτρα να τηρεί το παραδοσιακό έθιμο που γίνεται κάθε Τσικνοπέμπτη και τους "Υποκριτές" να δίνουν μία άλλη διάσταση στην αναπαράσταση του όλου δρώμενου, σε σκηνοθεσία του Μίλτου Παπλά, που ζωντάνεψε μνήμες από τα παλιά.


Πάτρα: Ο Γάμος της Γιαννούλας της Κουλουρούς - Part 1Πάτρα: Ο Γάμος της Γιαννούλας της Κουλουρούς - Part 2

Το σμίξιμο των δύο ερωτευμένων, της Γιαννούλας και του Ουίλσον, έγινε όμως με τον «κλασικό» τρόπο, με χορούς μουσικές και τραγούδια, με τα μέλη των δύο πομπών να γίνονται ένα και να συνοδεύουν το νεόνυμφο ζευγάρι στους δρόμους της Πάτρας.

Η πομπή, τα μέλη της ομάδας των «Υποκριτών», σκόρπισαν το κέφι, την διάθεση για απόκρια και καρναβάλι, κάνοντας τους περαστικούς και τους θεατές που παρακολουθούσαν το δρώμενο να γελάσουν και να μπουν και αυτοί στον χορό.

Η πομπή, περνώντας από τους δρόμους της Πάτρας, κατέληξε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, εκεί όπου το γλέντι αποκορυφώθηκε και έγινε ο χαμός, με τους δύο ερωτευμένους να μην μπορούν κρύψουν την χαρά τους. Και φυσικά τον έρωτα τους!


Πάτρα: Ο Γάμος της Γιαννούλας της Κουλουρούς - Part 3