Επανακυκλοφορεί και πάλι στην αγορά η Πατρινή μπύρα «Μάμος» που είχε γράψει την δική της ιστορία στον χώρο της ελληνικής ζυθοποιίας; Κρίνοντας από τα όσα έγραψε στο facebook ο απόγονος της Πατρινής οικογένειας της περίφημης αυτής μπύρας, Παναγής Μάμος, μάλλον ναι!

Ο Παναγής Μάμος έγραψε: «Σε λίγο η Ναυαρχίδα της Ελληνικής Ζυθοποιίας επιστρέφει στην πόλη της». Επιστρέφει, δηλαδή, στην Πάτρα. Το post αυτό έρχεται για να φουντώσει τις φήμες που ήθελαν την επανακυκλοφορία της μπύρας «Μάμος» στην αγορά. Κάτι που αν συμβεί πρόκειται να χαροποιήσει αρκετούς Πατρινούς, προσφέροντας ταυτόχρονα και θέσεις εργασίας.

Το ενδεχόμενο της επανακυκλοφορίας της «Μάμος» φέρνει την επιστροφή ενός σημαντικού κομματιού του ένδοξου παρελθόντος της πόλης. Η «Μάμος» είναι η μπύρα που είχε κατακτήσει ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς για αρκετές δεκαετίες, με την οικογένεια να έχει επιδείξει σημαντική επιχειρηματική και βιομηχανική δραστηριότητα.

Ήταν μάλιστα η πρώτη ελληνική μπύρα που "ταξίδεψε" στο εξωτερικό, όταν το 1910 η Πατρινή εταιρεία προχώρησε σε εξαγωγές στην μητρόπολη της μπύρας, στην Γερμανία.


Οι απόγονοι της οικογένειας φαίνεται ότι έχουν ένα όραμα μπροστά τους, κάτι που γράφουν και στο σημείωμα που συναντάει κανείς στο site της εταιρείας. «Με πολύ δουλειά και αγώνα θα επιδιωχθεί η υλοποίηση του οράματός μας που δεν είναι άλλο από την εκ νέου δραστηριοποίηση της «Ζυθοποιίας Μάμος» και την επανάκτηση της προτίμησης του καταναλωτικού κοινού στην ιστορική " Μπύρα Μάμος ".  

Μπύρας, η οποία θα παράγεται από εκλεκτής ποιότητας πρώτες ύλες, σύμφωνα με τις οικογενειακές μας συνταγές, αποτέλεσμα έρευνας και πειραματισμών πλέον των 60 ετών ζυθοποίησης χρησιμοποιώντας παράλληλα, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό για την επίτευξη του αρίστου δυνατού ποιοτικού αποτελέσματος.

Στόχος και φιλοδοξία μας, στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού, η «Ζυθοποιία Μάμος» να αποτελέσει και πάλι το μέτρο για υψηλής ποιότητας δημιουργίες μπύρας. Σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη, αισιοδοξούμε, οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε».

Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία της "Μάμος".