Σε εστία μόλυνσης έχει μετατραπεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας τους τελευταίους μήνες, λόγω καθυστερήσεων στην επιλογή αναδόχου για την καθαριότητα. Οι αστυνομικοί έχουν δει πέρα από τα συσσωρευμένα σκουπίδια, ακόμα και ποντίκια σε ορόφους του αστυνομικού μεγάρου και η κατάσταση αυτή εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για το προσωπικό αλλά και για τους πολίτες που επισκέπτονται τις αστυνομικές υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν.

Τα παραπάνω κατήγγειλε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης, μετά από σχετική μας ερώτηση. Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι αστυνομικοί παραπονούνται για την κατάσταση που επικρατεί και που σε καμία περίπτωση δεν περιποιεί τιμή για το Σώμα και την υπηρεσία.

Όπως αναφέρει το ilialive, το πρόβλημα με την καθαριότητα άρχισε να παρουσιάζεται τους τελευταίους μήνες, αφότου οι συμβάσεις για το έργο της καθαριότητας έγιναν μηνιαίες. Όπως εξήγησε ο κ. Παναγούλης από το 2009 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε η τελευταία γυναίκα από το προσωπικό της καθαριότητας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, την καθαριότητα ανέλαβαν ιδιώτες με ετήσιες συμβάσεις. «…Τελευταία οι συμβάσεις άγνωστο γιατί, έγιναν μηνιαίες. Λόγω της γραφειοκρατίας και των διαδικαστικών των διαγωνισμών, περνούν μήνες μέχρι να αναλάβει νέος ανάδοχος. Έτσι το 70% του χρόνου, δεν έχουμε προσωπικό για την καθαριότητα» εξήγησε ο κ. Παναγούλης. «Δυστυχώς η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Φτάσαμε να δούμε ποντίκια στους ορόφους του αστυνομικού μεγάρου, γεγονός επικίνδυνο για το προσωπικό που εργάζεται εδώ αλλά και τους πολίτες που επισκέπτονται τη διεύθυνση για να εξυπηρετηθούν» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.

Οι αστυνομικοί έχουν φτάσει στο σημείο να πληρώσουν από την τσέπη τους για να καθαριστεί ο χώρος τους, ενώ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει ζητήσει και τη βοήθεια της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Πύργου. «Δημιουργούνται από την κατάσταση αυτή εστίες μόλυνσης στο χώρο εργασίας μας. Θα αναγκαστούμε να κάνουμε απολύμανση με δικά μας έξοδα» είπε ο κ. Παναγούλης που ανέφερε πως δεν υπάρχει προσωπικό για την καθαριότητα τους τελευταίους δύο μήνες.