«Άρωμα» Πάτρας είχε τελικά για τα καλά η 12η Έκθεση Horeca που ολοκληρώθηκε, αφού στους διαγωνισμούς κοκτέιλ που έγιναν στο πλαίσιο της οι Πατρινοί bartenders που συμμετείχαν σάρωσαν στις κατηγορίες τους.

Το κερασάκι στην τούρτα μετά την δεύτερη θέση του Κωνσταντίνου Αθανασίου στον διαγωνισμό με τα ελληνικά κοκτέιλ και την πρώτη που αποκόμισε ο Ευθύμης Κουσαρίδας στα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, το έβαλε ο Χρήστος Τζιμίκος.

Ο έμπειρος Πατρινός bartender που έχει συμμετάσχει και έχει φέρει πολλές διακρίσεις σε διάφορους διαγωνισμούς, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Flair και επέστρεψε στην Πάτρα, με το χρυσό κύπελλο.

Η κατηγορία Flair συνδυάζει την τεχνική (κόλπα με μπουκάλες, χορογραφία και τα σχετικά) με την δημιουργία κοκτέιλ. Ο Πατρινός κατάφερε να εντυπωσιάσει και στα δύο μέρη τους κριτές και να χαρίσει στην Πάτρα το δεύτερο χρυσό και το τρίτο συνολικά μετάλλιο στους διαγωνισμούς που έγιναν στην Horeca.

Πλέον ο πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία του ετοιμάζεται για να πάρει μέρος τον Οκτώβριο, στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην Δανία, εκπροσωπώντας την χώρα μας και έχοντας αρκετές πιθανότητες για να διακριθεί και εκεί.

Το κοκτέιλ που εντυπωσίασε την επιτροπή λέγεται Candara και περιέχει τα εξής στοιχεία ουίσκι μπέρμπον, σιρόπι κανέλα, πάσιον φρουτ, αγκοστούρα μπίτερ και φρέσκο λαιμ. Ο ίδιος έχοντας δουλέψει αρκετά για να πετύχει τον στόχο του έγραψε στο facebook σχετικά:

«30 ώρες προετοιμασία για 5 λεπτά επάνω στην σκηνή… Συναισθήματα απερίγραπτα!! First place at greek iba championship!! Συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνιζόμενους! Ήταν όλοι σε απίστευτο επίπεδο!! Horeca 2017!! Φύγαμε για Κοπεγχάγη!!!».  


Διάκριση και στην κατηγορία Classic

Να σημειωθεί ότι σημαντική διάκριση είχαμε και στην κατηγορία Classic από τον Πατρινό Γιώργο Ανδριόπουλο που πήρε το βραβείο τεχνικής κατάρτισης, σε έναν διαγωνισμό που είχε νικητή τον Παύλο Λούλη.

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι τόσο ο Χρήστος Τζιμίκας όσο και ο Γιώργος Ανδριόπουλος ανήκουν στην Πατρινή σχολή bartenders «Bartista Project» που εκπαιδεύει νέους μπάρμαν και αναλαμβάνει σχετικά events.