Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίστηκε μέχρι αργά το μεσημέρι η δίκη του Κώστα Πελετίδη, μετά από την μήνυση που του άσκησε η Χρυσή Αυγή και ο πρώην βουλευτής της, Μιχάλης Αρβανίτης.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από το πρωί ως αργά το μεσημέρι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, της Γούναρη για να συμπαρασταθεί στον Δήμαρχο που διώκεται επειδή με πολιτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν εξυπηρέτησε τους σκοπούς της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η κατάθεση της πρώτης μάρτυρος υπεράσπισης στη δίκη του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Στην κατάθεσή της, αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την μη παραχώρηση χώρων και γενικότερα την μη διευκόλυνση δράσης της Χρυσής Αυγής, από τον Δήμο Πατρέων.

Χαρακτηριστική είναι η απάντησή της, σε ερώτηση του υπόδικου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, για το αν η απόφαση έβλαψε την Χρυσή Αυγή στη διάρκεια των εκλογών: «Ωφέλησε τον Πατραϊκό λαό» είπε.

Στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσει η κατάθεση της προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Αναστασίας Τογιοπούλου, ως μάρτυρας υπεράσπισης, όπως επίσης θα καταθέσουν, έχοντας τον ίδιο ρόλο στην ακροαματική διαδικασία οι Δήμαρχοι Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος και Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, Νίκος Παπάκος.

Κατόπιν θα ακολουθήσει η απολογία του Κώστα Πελετίδη και οι αγορεύσεις των δικηγόρων ενώ στη συνεχεία το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να συσκεφθεί.