Όλες τις δραστηριότητες όσων αγαπούν το καλό κρασί και μάλιστα με φόντο την πανέμορφη Τοσκάνη συνδυάζει το επιβλητικό Castello di Potentino, το κάστρο του 11ου αιώνα που φιλοξενεί επίσης καταλύματα και οινοποιείο δίπλα στο ηφαίστειο Monte Amiata.

Η ειδικός που καθοδηγεί τους φιλοξενούμενους στη μυσταγωγία του κρασιού είναι η Emily O'Hare, πρώην σομελιέ στο βραβευμένο με αστέρι Michelin River Café του Λονδίνου.

Υπάρχει «πακέτο» διαμονής τεσσάρων ημερών, κατά τις οποίες παραδίδονται μαθήματα στη μεγάλη τραπεζαρία του κάστρου: Πώς να γεύεσαι το κρασί, πώς να το ταιριάζεις σωστά με το φαγητό, ακόμα και πώς να ανοίγεις ένα μπουκάλι σαμπάνια χωρίς ο φελλός να καρφώνεται στο ταβάνι.

Το κάστρο, όπως γράφει η Daily Mail, παράγει τα δικά του κόκκινα κρασιά αλλά και ένα λευκό κι ένα ροζέ. Οι αμπελώνες του εκτείνονται σε χώρο δέκα στρεμμάτων.

Εκτός από την οινογευσία και τα καταπληκτικά γεύματα, παρέχονται δύο μαθήματα γιόγκα την ημέρα και εκδρομές στη υπέροχη Τοσκάνη, χωριά, αλλά και το Bagno Vignoni με τις φυσικές θερμές πισίνες του.

Την τελευταία βραδιά ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Roberto Rossi επιδεικνύει τη δεξιοτεχνία του στην παρασκευή ζυμαρικών.

Τα επόμενα μαθήματα οινογνωσίας με την Emily O'Hare στο Castello di Potentino διοργανώνονται 23-27 Μαρτίου, 27 Απριλίου- 1 Μαΐου, 21-25 Σεπτεμβρίου και 12-16 Οκτωβρίου.