14 Φλεβάρη, η ημέρα που γιορτάζεται η αγάπη και ο έρωτας σε όλη την Ελλάδα. Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως αν αγαπάς το δείχνεις όλο το χρόνο, δεν περιμένεις μια συγκεκριμένη μέρα. Κι όμως λίγο πολύ όλο και κάτι κάνουν οι περισσότεροι για να την τιμήσουν.

Μια καρδούλα, ένα τριαντάφυλλο, ένα αρκουδάκι είναι must. Βέβαια υπάρχει και μια κατηγορία ανθρώπων που απεχθάνεται τον Άγιο Βαλεντίνο και ότι έχει σχέση με εκείνον και απλά τον προσπερνούν. Όσοι όμως είναι φανατικοί οπαδοί του τον τιμούν και με το παραπάνω. Τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια γεμίζουν από ερωτευμένα ζευγαράκια που ανταλλάζουν δωράκια ή και μόνους ανθρώπους που ψάχνουν το άλλο τους μισό. Φέτος ο Άγιος Βαλεντίνος μας επισκέπτεται την Τρίτη και για όσους δεν έχουν όρεξη ή χρήματα για να βγουν έξω υπάρχει και η λύση του σπιτιού με ταινία και ρομαντική διάθεση.

Τώρα αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι θα δείτε το patrasevents.gr σας προτείνει μια γκάμα ταινιών για όλα τα γούστα έτσι ώστε να διαλέξετε από καρδούλες και λουλούδια μέχρι γέλιο και τρόμο. Η επιλογή είναι δική σας.

Ακόμη κι αν είστε single διαλέξτε όποια θέλετε για να περάσετε ευχάριστα τη βραδιά.

ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ:

Love is in the air every way you look around. Όπου και να πας ξεχειλίζει αγάπη συνεπώς και η ταινία πρέπει να κινηθεί στο αντίστοιχο κλίμα. Η νούμερο ένα επιλογή του Αγίου Βαλεντίνου είναι οι αισθηματικές ταινίες. Μπορεί να σου προκαλούν συγκίνηση όπως το PS I love you, να σου δημιουργούν την αίσθηση του παραμυθιού όπως το Pretty woman ή να σε κάνουν να θέλεις να καταβροχθίσεις ένα ζαχαροπλαστείο βλέποντας το Chocolat. Όσοι θέλετε να συνδυάσετε ρομαντισμό και χορό μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στο Moulin rouge και το Shall we dance ή αν είστε κοντά στο γάμο το Γάμος αλά Ελληνικά. Αν έχετε κόλλημα με τους βρικόλακες επιλέξτε τις ταινίες του Twilight, με τα μεταφυσικά το Just like heaven ή με τη μόδα το Devil wears Prada. Τέλος, αν σας αρέσει η αλληλογραφία με τα γράμματα το Letters to Juliet είναι ότι πρέπει.

ΚΩΜΩΔΙΕΣ:

Καλό το ρομάντσο αλλά χρειάζεται και το γέλιο για εκείνους που δεν είναι φανατικοί του γλυκανάλατου. Είναι ένα καλό κίνητρο ιδιαίτερα για τα αγόρια που δεν συμπαθούν τις αγαπησιάρικες ταινίες. Ελληνικός ή ξένος κινηματογράφος, η επιλογή δική σας. Από τις σειρές του Scary movie και του Hangover μέχρι τα κλασσικά και αγαπημένα Μάσκα, Ηλίθιος και πανηλίθιος και Μια τρελή πτήση. Αν θέλετε να επιμείνετε Ελληνικά το Κλάμα βγήκε από τον παράδεισο, η Νήσος, το Straight story και η Πέμπτη και 12 είναι κατάλληλα για σας.

ΘΡΙΛΕΡ:

Δεν θέλετε ρομαντισμό και ψάχνετε κάτι εναλλακτικό μακριά από τα τετριμμένα, τότε επιλέξτε ένα θρίλερ. Θα μας πείτε τρόμος και αίμα τέτοια βραδιά; Mα σκεφτείτε το λίγο διαφορετικά. Μπορεί να προσφέρει σύσφιξη σχέσεων. Μια τρομαχτική σκηνή και χώνεστε αμέσως στην αγκαλιά του αγαπημένου σας. Ανάλογα με το πόσο θέλετε να φοβηθείτε επιλέγετε και βαθμό θρίλερ. Κάποια βατά που μπορούμε να προτείνουμε είναι το Κορίτσι που εξαφανίστηκε, το Orphan, το The boy και το Σκοτεινό χωριό.

Ότι και να διαλέξετε καλά να περάσετε!