Πρεμιέρα χθες στις αίθουσες για την «Ταινία LEGO® Batman» στην οποία τις φωνές τους δανείζουν οι Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ιωάννα Πηλιχού, Χρήστος Σιμαρδάνης και Φάνης Μουρατίδης

Σύνοψη

Συνεχίζοντας στο ασεβές πνεύμα και τολμηρό χιούμορ που έκαναν την «Ταινία LEGO®» παγκόσμιο φαινόμενο, ο αυτό-αποκαλούμενος και πρωταγωνιστής εκείνης της ταινίας – LEGO® Batman – πρωταγωνιστεί στην ολόδική του κινηματογραφική περιπέτεια. Στο Γκόθαμ ζυμώνονται μεγάλες αλλαγές κι αν ο Μπάτμαν θέλει να σώσει την πόλη από την εχθρική κατάληψη του Τζόκερ, ίσως πρέπει να αφήσει πίσω το μοτίβο του μοναχικού εκδικητή, να μάθει να συνεργάζεται με άλλους, και ίσως… ίσως έτσι… να καταφέρει να χαλαρώσει.

Στην μεταγλωττισμένη version της «ταινίας LEGO® Batman» πρωταγωνιστεί ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης («Ένας Άλλος Κόσμος», «Αν…») ως η φωνή του LEGO Batman, ή αλλιώς Μπρους Γουέιν. Ο Φάνης Μουρατίδης («Amore Mio», «Αν…») πρωταγωνιστεί ως ο Τζόκερ, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος («Ένας Άλλος Κόσμος», «Νήσος», «Νήσος 2: Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού»), ως ο ορφανός Ντικ Γκρέισον ή αλλιώς Ρόμπιν, η Ιωάννα Πηλιχού («Amore Mio», «Νήσος») ως η Μπάρμπαρα Γκόρντον ή αλλιώς Μπάτγκερλ και ο Χρήστος Σιμαρδάνης (τηλεοπτική σειρά, «Η Νταντά») ως ο Άλφρεντ Πένιγουερθ.

Στην υποτιτλισμένη version της ταινίας, τις φωνές τους δανείζουν οι Γουίλ Αρνέτ (Μπάτμαν/Μπρους Γουέιν), Μάικλ Σέρα (Ρόμπιν/Ντικ Γκρέισον), Ροζάριο Ντόσον (Μπάτγκερλ/Μπάρμπαρα Γκόρντον), Ρέιφ Φάινς (Άλφρεντ Πένιγουερθ) και ο Ζακ Γαλιφιανάκης (Τζόκερ).

Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Κρις ΜακΚέι («Robot Chicken»), σε παραγωγή των Νταν Λιν, Ρόι Λι, Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ που συνεργάστηκαν μαζί στην «Ταινία LEGO». Το σενάριο είναι των Σεθ Γκράχαμ-Σμιθ, Κρις Μακένα, Έρικ Σόμερς, Τζάρεντ Στερν και Τζον Γουίτινγκτον, βασισμένο σe Παιχνίδια της LEGO και σε χαρακτήρες της DC Entertainment

«H Ταινία LEGO Batman» κυκλοφορεί σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε 2D, 3D και μεταγλωττισμένη, από την Tanweer.


Σκηνοθεσία: Κρις ΜακΚέι

Με τις φωνές των: Γουίλ Αρνέτ, Μάικλ Σέρα, Ροζάριο Ντόσον, Ρέιφ Φάινς, Ζακ Γαλιφιανάκη

Στα ελληνικά με τις φωνές των: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Ιωάννα Πηλιχού, Χρήστος Σιμαρδάνης

Ημερομηνία Εξόδου: 9 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΗ & ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΣΕ 2D & 3D

Συνεχίζοντας στο ασεβές πνεύμα και τολμηρό χιούμορ που έκαναν την «Ταινία LEGO®» παγκόσμιο φαινόμενο, ο αυτό-αποκαλούμενος και πρωταγωνιστής εκείνης της ταινίας – LEGO® Batman – πρωταγωνιστεί στην ολόδική του κινηματογραφική περιπέτεια. Στο Γκόθαμ ζυμώνονται μεγάλες αλλαγές κι αν ο Μπάτμαν θέλει να σώσει την πόλη από την εχθρική κατάληψη του Τζόκερ, ίσως πρέπει να αφήσει πίσω το μοτίβο του μοναχικού εκδικητή, να μάθει να συνεργάζεται με άλλους, και ίσως… ίσως έτσι… να καταφέρει να χαλαρώσει.

Στην μεταγλωττισμένη version της «ταινίας LEGO® Batman» πρωταγωνιστεί ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης («Ένας Άλλος Κόσμος», «Αν…») ως η φωνή του LEGO Batman, ή αλλιώς Μπρους Γουέιν. Ο Φάνης Μουρατίδης («Amore Mio», «Αν…») πρωταγωνιστεί ως ο Τζόκερ, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος («Ένας Άλλος Κόσμος», «Νήσος», «Νήσος 2: Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού»), ως ο ορφανός Ντικ Γκρέισον ή αλλιώς Ρόμπιν, η Ιωάννα Πηλιχού («Amore Mio», «Νήσος») ως η Μπάρμπαρα Γκόρντον ή αλλιώς Μπάτγκερλ και ο Χρήστος Σιμαρδάνης (τηλεοπτική σειρά, «Η Νταντά») ως ο Άλφρεντ Πένιγουερθ.

Στην υποτιτλισμένη version της ταινίας, τις φωνές τους δανείζουν οι Γουίλ Αρνέτ (Μπάτμαν/Μπρους Γουέιν), Μάικλ Σέρα (Ρόμπιν/Ντικ Γκρέισον), Ροζάριο Ντόσον (Μπάτγκερλ/Μπάρμπαρα Γκόρντον), Ρέιφ Φάινς (Άλφρεντ Πένιγουερθ) και ο Ζακ Γαλιφιανάκης (Τζόκερ).

Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Κρις ΜακΚέι («Robot Chicken»), σε παραγωγή των Νταν Λιν, Ρόι Λι, Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ που συνεργάστηκαν μαζί στην «Ταινία LEGO». Το σενάριο είναι των Σεθ Γκράχαμ-Σμιθ, Κρις Μακένα, Έρικ Σόμερς, Τζάρεντ Στερν και Τζον Γουίτινγκτον, βασισμένο σε παιχνίδια της LEGO και σε χαρακτήρες της DC Entertainment.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗΣ

Ρόλος

Ηθοποιός

BATMAN / BRUCE WAYNE

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗΣ

ROBIN / DICK GRAYSON

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

THE JOKER

ΦΑΝΗΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

ALFRED PENNYWORTH

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΜΑΡΔΑΝΗΣ

BATGIRL / BARBARA GORDON

ΙΩΑΝΝΑ ΠΗΛΙΧΟΥ

SUPERMAN / CLARK KENT

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ

HARLEY QUINN

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΟΤΣΑΗΛΙΔΟΥ

COMMISSIONER JIM GORDON

ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΟΣ

KILLER CROK

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

RIDDLER

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

PENGUIN

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

POISON IVY

ΤΖΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

MR FREEZE

ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

CATWOMAN

ΥΡΩ ΛΟΥΠΗ

THE FLASH

ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

GREEN LANTERNT

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

ΣΟΦΙΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ

ΝΤΟΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ

ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΜΠΟΥΚΟΥ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΟΥΚΑΤΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΛΙΝΑΚΗΣ

ΜΙΞΗ ΗΧΟΥ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΟΥΚΑΤΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΠΑΝΟΣ ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ

ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗΣ: POWER MEDIA PRODUCTIONS

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΕΛΣΑ ΝΟΥΝΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΒΙΚΥ ΚΑΟΥΛΑ


Η Ταινία LEGO® Batman™ (The LEGO® Batman™ Movie) - Main Trailer (Μεταγλωττισμένο)


Η Ταινία LEGO Batman - Batman (Χριστόφορος Παπακαλιάτης)


The LEGO Batman Movie - The Joker (Φάνης Μουρατίδης)


Η Ταινία LEGO Batman - Robin (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος)


The LEGO Batman Movie - Batgirl (Ιωάννα Πηλιχού)


The LEGO Batman Movie - Alfred (Χρήστος Σιμαρδάνης)

ΜΠΑΤΜΑΝ

Σκοτεινός εκδικητής, που τα βάζει με το έγκλημα και «μηχανή» που ραπάρει στους ρυθμούς της heavy metal. Υπερ Ήρωας. Μάστερ Μπίλντερ. O Μπάτμαν είναι όλα αυτά και άλλα τόσα. Φοράει μια ζώνη εξοπλισμού γεμάτη Μπάταρανκς, όπλα και άλλες χρήσιμες εφευρέσεις, με μυστικό όπλο την Σπηλιά του Μπάτμαν, γεμάτη με τελευταίας τεχνολογίας οχήματα και Μπατ-Κοστούμια για κάθε περίσταση. Ο Μπάτμαν έχει ορκιστεί να προστατεύει για πάντα το Γκόθαμ Σίτι ενάντια σε όλους τους εγκληματίες και κακούς. Ο Μπάτμαν δουλεύει πάντα μόνος. Έχει επίσης μια συμπαθητική μουσική καριέρα – σας ευχαριστεί για την ερώτηση.

Τελειότητα: 11/10

Bat-Fact: Θωρεί πως ο συγκάτοικος του, ο Μπρους Γουέιν, είναι ένας πολύ κουλ τύπος.

ΜΠΡΟΥΣ ΓΟΥΕΪΝ

Ως ο γοητευτικός, όμορφος και πλούσιος CEO των Wayne Industries, o ψηφιζόμενος και ως Πιο Περιζήτητος Εργένης του Γκόθαμ, ο Μπρους Γουέην είναι αυτό που όλοι ζηλεύουν. Κανείς δεν υποπτεύεται πως ο φαινομενικά ξέγνοιαστος δισεκατομμυριούχος έχει μια μυστική υπερηρωική ταυτότητα. Αν υποθέσατε πως είναι ο Σούπερμαν, θα ήσασταν κοντά… αλλά δε θα πέφτατε μέσα.

Φιλικός στην Κάμερα: 10/10

Bat-Fact: Δεν έχει βρεθεί ποτέ στο ίδιο μέρος με τον Kite-Man. Χμμμ… βρε λες;

ΡΟΜΠΙΝ

Ο Μπάτμαν αντιμετώπιζε πάντα μονάχος τις δυνάμεις του κακού και της αδικίας, αλλά τώρα έχει στο πλευρό του ένα νεαρό βοηθό. Ενώ ο Μπάτμαν είναι σιωπηλός, σοβαρός και σκοτεινός, ο Ρομπιν είναι ζωηρός, χαρούμενος, και γεμάτος ενθουσιασμό που θα δουλέψει μαζί με τον αγαπημένο του υπερήρωα και νέο μπαμπά. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν θα τα κάνει θάλασσα ή θα καταφέρει να είναι ένα αληθινό Παιδί Θαύμα (Boy Wonder)! Καλές προθέσεις. Συζητήσιμο γούστο για τη μόδα.

Γυμναστικές Ικανότητες: 10/10

Bat-Fact: Όταν δεν τα βάζει με το έγκλημα, ο Ρόμπιν τρελαίνεται να χορεύει και να εξασκείται στις πολεμικές τέχνες του gym-kata που βασίζονται στην ενόργανη γυμναστική.  

ΝΤΙΚ ΓΚΡΕΪΣΟΝ

Κάποιες φορές ακόμη κι ένας δισεκατομμυριούχος celebrity που προσπαθεί να τραβήξει τα φώτα σε ένα μεγάλο γκαλά, υιοθετεί κι έναν νεαρό ορφανό. Συμβαίνει μάλλον συχνά, έτσι δεν είναι; Ε, ο Ντικ Γκρέισον είναι αυτό το παιδί, και δεν μπορεί να πιστέψει στην καλή του τύχη, όταν κερδίζει έναν κουλ νέο μπαμπά, όπως ο Μπρους Γουέιν, με μια τεράστια, άδεια έπαυλη και τον προσωπικό του μπάτλερ. Ανυπομονεί να μάθει τα πάντα για την νέα του οικογένεια, και να τραβήξει την πρώτη του οικογενειακή φωτογραφία.

Ενέργεια: Εκτός των δεικτών μέτρησης.

Bat-Fact: Ίσως και να έχει κάποιου είδους εξάσκηση σε τσίρκο.

ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΓΚΟΡΝΤΟΝ

Μεγαλώνοντας ως η κόρη του καλύτερου αστυνόμου του Γκόθαμ Σίτι έδωσε στην Μπάρμπαρα Γκόρντον μια δυνατή βάση νόμου και τάξης. Αλλά όσο κι αν σέβεται την εμπειρία και την σοφία του πατέρα της, η περήφανη απόφοιτος του Χάρβαρντ της Αστυνομίας πιστεύει πως η πόλη θα ήταν πιο ασφαλής με ένα πιο μοντέρνο στυλ αντιμετώπισης του εγκλήματος. Τώρα που ο Τζιμ Γκόρντον βγαίνει στη σύνταξη, ήρθε η ώρα για τη νέα Επιθεωρητή Γκόρντον να καθαρίσει τους δρόμους, και θέλει να δουλέψει μαζί με τον Μπάτμαν για να τα καταφέρει.

Σεβασμός για τους Εκδικητές: 0/10

Bat-Fact: Φόρεσε την SWAT στολή της στον χορό του Λυκείου.

ΜΠΑΤΓΚΕΡΛ

Παρότι καινούργια στο ρόλο του Σούπερ Ήρωα, η Μπάτγκερλ είναι εξίσου ισοδύναμη με τον Μπάτμαν στη μάχη ενάντια στο έγκλημα. Είναι αλήθεια, διαφωνούν για τον τρόπο – αυτή πιστεύει στη δύναμη της ομάδας, εκείνος πως είναι καλύτερα να δουλεύεις μόνος – αλλά η εμπειρία της ως αστυνομικός μαζί με την επιθυμία της να προστατέψει το Γκόθαμ Σίτι την κάνουν την τέλεια παρτενέρ όταν τα πράγματα δυσκολεύουν και οι κακοί παίρνουν κεφάλι. Ίσως και να έχει ορισμένα πράγματα να διδάξει τον Σκοτεινό Ιππότη σχετικά με τη σύλληψη των κακών.

Πειθαρχία: 10/10

Bat-Fact: Έχει καταφέρει να πιάσει τους κακούς, πριν ακόμη ο Μπάτμαν παρκάρει το Μπάτμομπιλ.

ΤΖΟΚΕΡ

Ο γελαστός τρελός. Ο Κλόουν Πρίγκιπας του Εγκλήματος. Ο μεγαλύτερος εχθρός του Μπάτμαν. Έτσι βλέπει ο Τζόκερ τον εαυτό του. Με το λευκό του δέρμα, τα πράσινα μαλλιά του, και το πλατύ του χαμόγελο, ο παλαβός αρχηγός του χρωματιστού εγκληματικού υπόκοσμου του Γκόθαμ έχει βάλει σκοπό της ζωή του να θεραπεύσει το Γκόθαμ από την ολοσόβαρη κατήφεια της. Μπορεί να παρανομεί, αλλά το μόνο που θέλει είναι να κάνει τον κόσμο να χαμογελά… και να είναι ο ηγέτης της πόλης… και να κάνει τον Μπάτμαν να παραδεχθεί επιτέλους πως είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του. Ε, δε ζητάει και τόσα πολλά ως ένας Τόσο Κακός Ήρωας!  

Κωμικές Ικανότητες: 10/10

Bat-Fact: Φορές που ο Τζόκερ κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του Γκόθαμ Σίτι… μηδέν.

ΧΑΡΛΕΪ ΚΟΥΙΝ

Πρόσχαρη, σκανδαλιάρα, ίσως και λίγο μοχθηρή, η Χάρλεϊ Κουίν είναι η Νο 1 βοηθός του Τζόκερ, πιστή ακόλουθος και φαν. Είναι παντοτινά πιστή στον αγαπημένο τους Πουτιγκούλη, και γι’ αυτό είναι η μοναδική σε όλο το Γκόθαμ Σίτι που ο Τζόκερ ξέρει ότι μπορεί να βασιστεί, για να πραγματοποιήσει τις καταχθόνιες, αστείες μηχανορραφίες του. Κι αν η Χάρλεϊ καταφέρνει να αποτελεί αντιπερισπασμό για τον Μπάτμαν, ώστε ο Τζόκερ να ξεφύγει; Ε, ακόμη καλύτερα!

Αδιέξοδη Σχέση: 10/10

Bat-Fact: Ψηφίστηκε ως η MVP της ομάδας roller.

ΑΛΦΡΕΝΤ ΠΕΝΙΓΟΥΕΡΘ

Ο Άλφρεντ είναι ο Μπάτλερ της οικογένειας Γουέιν … Εργατικός, υπομονετικός και απόλυτα πιστός. Θεωρεί υπ’ ευθύνη του όχι μόνο να κρατά την Έπαυλη των Γουέιν και την Μπατ-Κέιβ καθαρές και περιποιημένες, αλλά να φροντίζει για την ευζωία του εργοδότη του… ακόμα κι αν ο Μπάτμαν δεν συμφωνεί μαζί του. Είναι με διάφορους τρόπους μια πατρική φιγούρα για τον Μπάτμαν, ενθαρρύνοντας τον πάντα να είναι ένας καλύτερος άνθρωπος. Μαγειρεύει πεντανόστιμο Γεμιστό Αστακό.

Αφοσίωση: 10/10

Bat-Fact: Αξίζει πολύ περισσότερα από μια δεκάρα (penny).

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΓΚΟΡΝΤΟΝ

Ο Τζιμ Γκόρντον έχει αφιερώσει όλη του την ζωή στην υπηρεσία και προστασία των κατοίκων του Γκόθαμ Σίτι. Ξεκινώντας ως ένας απλός αστυφύλακας, κατάφερε μέσα στα χρόνια να γίνει αστυνόμος και έπειτα Διοικητής της Αστυνομίας του Γκόθαμ Σίτι. Μετά από μια μακριά και επιτυχημένη καριέρα και συνεργασία με τον καλύτερο Σούπερ Ήρωα της Πόλης, ο Τζιμ είναι έτοιμος να παραδώσει το κουμπί που ενεργοποιεί το bat signal, να βγει στη σύνταξη, να πάει σε ένα σαφάρι στη Νότια Αφρική, έχοντας εμπιστοσύνη πως αφήνει την δουλειά στα ικανά χέρια της κόρης του.

Αφοσίωση: 10/10

Bat-Fact: Έχει το ίδιο μουστάκι από την εφηβεία.