Μετά τη μεγάλη επιτυχία των τριών περιφερειακών Καρναβαλουπόλεων σε Μεταμόρφωση Σωτήρος, Νέο Σούλι και Ροϊτικα, το Καρναβάλι των Μικρών απτόητο έρχεται στο κέντρο της Πάτρας και δίνει ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου από τις 11.00 έως τις 14.00 στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Ένα διήμερο με την Κεντρική Καρναβαλούπολη να ανοίγει τα φτερά της και να αγκαλιάζει μικρούς και μεγάλους ταξιδεύοντάς τους στη χώρα της ξεγνοιασιάς, του παραμυθιού, του παιχνιδιού, της διασκέδασης αλλά και της δημιουργίας, της φαντασίας και της καρναβαλικής διάθεσης.

Οι δράσεις του Καρναβαλιού των Μικρών κλιμακώνονται το Σαββατοκύριακο με την Καρναβαλούπολη, μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών, να κλέβει τις καρδιές μικρών και μεγάλων με πλήθος δράσεων.

Η πλατεία πλαισιωμένη από καρναβαλικά στοιχεία και κατασκευές θα υποδεχτεί τους μικρούς και το Καρναβάλι των Μικρών υπόσχεται αξέχαστες στιγμές στους μικρούς μπόμπιρες του Καρναβαλιού μας.

Η διήμερη Κεντρική Καρναβαούπολη πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού σχολείου Αρόης Πατρών. 

Χορός, τραγούδι, ομαδικά παιχνίδια, Clowns show time, facepainting, διαδραστικές παραστάσεις και αγαπημένοι ήρωες είναι εκεί για να δημιουργήσουν μια πανέμορφη Καρναβαλούπολη, ιδανική για να περάσουν υπέροχα τα παιδιά!


Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής: 

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00-14.00  Πλατεία Υψηλών Αλωνίων : Κεντρική Καρναβαλούπολη 

11:00 Ο χορός έχει χρώμα και ρυθμό από όλον τον κόσμο!  Τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού σχολείου Αρόης Πατρών, με επικεφαλής την δασκάλα χορού Άντρια Παναγιωτοπούλου, χορεύουν σε ρυθμούς Bollywood και συνεχίζουν με Ζούμπα!

11:00 Facepainting ξεκινά!

11:10 Διαδραστικό σκάκι! Το σκάκι ζωντανεύει και το παιχνίδι στρατηγικής γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον με τα παιδιά να μεταμορφώνονται σε Βασιλιάδες, Βασίλες, Αλογάκια, Στρατηγούς και Στρατιώτες! Τα παιδιά του Σκακιστικού τμήματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού σχολείου Αρόης Πατρών θα μας μυήσουν στον παιχνίδι στρατηγικής!

11:30 Clowns Show Time!  Αυτή την φορά έρχονται με μια νέα διαδραστική παράσταση! Δύσκολα ακροβατικά και χορός από τους Clowns Αρλίν, Μπαλό και Πέπε.

11:45 Ομαδικά παιχνίδια! Νέες δοκιμασίες για τα παιδιά ξεκινούν με τους Clowns της Ομάδας. Οι μικροί μας φίλοι θα χωριστούν σε ομάδες και μαζί με τους Clowns Μπαλό και Πέπε θα περάσουν πολλές δοκιμασίες! Στεφάνια, Σαρανταποδαρούσες, Τσουβαλοδρομίες, Καλάθια, Μήλα με την γιγαντιαία μπάλα του Πέπε και Κάνε ότι κάνω!

12:30 Η αγαπημένη Elsa από το Frozen μαζί με τον Όλαφ! Οι λατρεμένοι ήρωες είναι εκεί για να τραγουδήσουν και να χορέψουν με τα παιδιά!

12:45 Σβήσε την φωτιά! Μια τεράστια φλόγα έχει ανάψει και τα παιδιά καλούνται να την σβήσουν με την βοήθεια του Όλαφ και του Clown Πέπε. Η φωτιά υπάρχει φυσικά και είναι ζωγραφισμένη για μπορέσουν τα παιδιά να την σβήσουν, με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο! Χωρίζονται σε δύο ομάδες, βουτάνε τα μπαλάκια μέσα στο νερό και στοχεύουν στην φλόγα! Ποια ομάδα θα μαζέψει τους περισσότερους πόντους;

13:00 Πλέξτε και παίξτε με το Γαϊτανάκι! Χορεύουμε σε καρναβαλικούς ρυθμούς και πλέκουμε το περίφημο Γαϊτανάκι! Οι αγαπημένοι ήρωες και οι Clowns μαθαίνουν στα παιδιά το παραδοσιακό έθιμο!

13:20 Το party ξεκινά!!! Οι Clowns Μπαλό και  Πέπε δίνουν τον ρυθμό και όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι ακολουθούν τα βήματα τους στο τρελό καρναβαλικό party! Μαζί τους η Elsa από το Frozen και ο Όλαφ! 

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00-14.00  Πλατεία Υψηλών Αλωνίων : Κεντρική Καρναβαλούπολη 

11:00 Ταξίδι στην Χώρα του Ποτέ! Ο Πίτερ Παν μαζί με την γλυκιά νεραϊδούλα Τίνκερμπελ συναντιούνται έπειτα από πολλές περιπέτειες και ζητούν από τα παιδιά να τους βοηθήσουν για να ξεφύγουν από τα «δόντια» του Κάπτεν Χούκ!

11:00 Facepainting ξεκινά!

11:15 Ομαδικά παιχνίδια! Νέες δοκιμασίες για τα παιδιά ξεκινούν με τους Clowns. Οι μικροί μας φίλοι θα χωριστούν σε ομάδες και μαζί με τους Clowns Μπαλό και Πέπε θα περάσουν πολλές δοκιμασίες! Στεφάνια, Σαρανταποδαρούσες, Πήδα απ” το χρωματιστό αλεύρι, πέτα την καυτή πατάτα, Μήλα με την γιγαντιαία μπάλα του Πέπε και ο χορός των άκρων !!!

12:00 Dance time! Η ομάδα χορού Athletic Dance Studio Patras με τους δασκάλους χορού, Πάτρικ και Δήμητρα, μαζί με 40 παιδιά επί σκηνής, χορεύουν σε ρυθμούς λάτιν μοντέρνους χορούς με καρναβαλική διάθεση!

12:40 Clowns Show Time!  Αυτή την φορά έρχονται με μια νέα διαδραστική παράσταση! Δύσκολα ακροβατικά και χορός από τους Clowns Αρλίν, Μπαλό και Πέπε.

12:55 Το partyξεκινά!!! Οι Clowns δίνουν τον ρυθμό και όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι ακολουθούν τα βήματα τους στο τρελό καρναβαλικό party!

13:20 Batman show! O αγαπημένος ήρωας των παιδιών, ο μαύρος ιππότης που δεν φοβάται το σκοτάδι, ο Batman εμφανίζεται με ένα εντυπωσιακό show και έπειτα αναλαμβάνει να μάθει τα μυστικά του στους μικρούς μας φίλους!

13:25 Η αγαπημένη Elsa από το Frozen μαζί με τον Όλαφ! Οι λατρεμένοι ήρωες είναι εκεί για να τραγουδήσουν και να χορέψουν με τα παιδιά!

13:35 Juniors ζωγράφοι του καρναβαλιού! Οι Clowns Αρλίν και Μπαλό ξετυλίγουν έναν μεγάλο καμβά για να ζωγραφίσουν οι μικροί μας φίλοι ένα απίστευτο καρναβαλικό πίνακα! Δεν θέλουμε πινέλα, με τρέλα τραγουδάμε και τα χεράκια μέσα σε τέμπερες βουτάμε! Θα γίνει χαμός!

Και τις δυο ημέρες η εμψυχωμένη μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, ο Τζίτζικας θα δώσει τον απαραίτητο αποκριάτικο τόνο.