Η έκθεση των στολών των καρναβαλικών πληρωμάτων  στην Αγορά Αργύρη άνοιξε και πλέον οι φίλοι του Πατρινού Καρναβαλιού θα έχουν την δυνατότητα πηγαίνοντας εκεί, να πάρουν μία γεύση από το τι θα δούμε στις δύο μεγάλες παρελάσεις.

Η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει κανείς πηγαίνοντας στην Αγορά Αργύρη θα έλεγε κανείς ότι φέτος τα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους, σε μία πιο καλλιτεχνική κατεύθυνση.

Έχουν, δηλαδή, έναν καλλιτεχνικό προσανατολισμό, χωρίς βέβαια να λείπει το σατυρικό, αλλά και το κωμικό στοιχείο, η ευρηματικότητα και η πρωτοτυπία και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που κάθε χρόνο βλέπει κανείς στα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Κρίνοντας από όσα είδαμε στην Αγορά Αργύρη οι στολές και οι αμφιέσεις των πληρωμάτων στο φετινό καρναβάλι θα έχουν μία ποιότητα, με το άσπρο και το μαύρο να παίζουν αρμονικά μεταξύ τους, κάνοντας αντιθέσεις και συσχετισμούς, ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπάρχουν διάχυτα τα έντονα ζωηρά καρναβαλικά χρώματα.


Έκθεση στολών των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 στην Αγορά Αργύρη (part 1)


Κατασκευές, μάσκες και πρωτότυπα καπέλα είναι και αυτά ορισμένα από τα στοιχεία που μπορεί να διακρίνει κανείς πηγαίνοντας στην Αγορά Αργύρη, ενώ δεν λείπουν τα επίκαιρα ή διαχρονικά θέματα που εξακολουθούν και δίνουν έμπνευση στους Πατρινούς καρναβαλιστές, με φόντο πάντα την οικονομική κρίση που ταλανίζει την κοινωνία.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί και που κάνει εντύπωση στον επισκέπτη είναι ότι οι καρναβαλικές στολές που θα μπορούσε να μετρήσει κανείς στην έκθεση δεν πρέπει να ξεπερνούν (μέχρι ώρας τουλάχιστον) τις 70 την στιγμή που τα καρναβαλικά πληρώματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι 150 στον αριθμό.

Το patrasevents.gr, πάντως, πήγε στην Αγορά Αργύρη και κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό τα όσα είδε.


Έκθεση στολών των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 στην Αγορά Αργύρη (part 2)Έκθεση στολών των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 στην Αγορά Αργύρη (part 3)