Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στις 9:30 μ.μ., πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόρι «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ», στο κέντρο “Me gusta” στην παραλία Σελιανιτίκων.

Την πίτα ευλόγησαν ο αιδεσιμολογιότατος πατήρ Νικόλαος Κίτσος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Δημητρόπουλου, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, τις θερμές ευχές του οποίου μετέφερε σε όλους για καλή ειρηνική και ευτυχισμένη χρονιά  και ο αιδεσιμότατος πατήρ Χαράλαμπος Γκίκας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου Γρηγόρι.

Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, επίδοση τιμητικής διάκρισης στη φοιτήτρια Νικολοπούλου Μαρία του Χαραλάμπους για την εισαγωγή της, το Σεπτέμβριο του 2016, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στο τμήμα Φυσικοθεραπείας Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος, καθώς και επίδοση τιμητικών διακρίσεων σε μαθητές για τη διάκρισή τους κατά το σχολικό έτος 2015-2016, οι οποίοι είναι:

Βαζούρα Σοφία του Λάμπρου, Βαζούρας Κωνσταντίνος του Λάμπρου,

Νικολόπουλος Ανδρέας του Γρηγορίου, Νικολόπουλος Γεώργιος του Γρηγορίου.


Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Γρηγόριος Φαρμακόπουλος, στο χαιρετισμό του καλωσόρισε όλους και ευχήθηκε υγεία και επίτευξη των προσδοκιών στο έτος 2017. Στη συνέχεια έκανε μια  λαογραφική αναφορά, φέρνοντας στην μνήμη των μεγαλυτέρων, τον τρόπο ζωής του χωριού πριν από 50 περίπου χρόνια. Αναφέρθηκε σε θέματα όπως: τρόπος καλλιέργειας και μεταφοράς της σταφίδας, συγκοινωνία, αθλητικά, κοινωνικά και άλλα.  

Την εκδήλωση της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας τίμησαν με την παρουσία τους: ο αιδεσιμολογιότατος πατήρ Νικόλαος Κίτσος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Δημητρόπουλου, ο αιδεσιμότατος πατήρ Χαράλαμπος Γκίκας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου Γρηγόρι, η κα. Βάνα Μπεντεβή πρόεδρος Ι.Λ.Ε.Α. , ο κ. Σταύρος Καραδημητρόπουλος πρόεδρος του Συλλόγου Νέο Σαλμενίκο, καθώς επίσης συγχωριανοί και φίλοι του Συλλόγου.

Ακολούθησε συνεστίαση και γλέντι από την ορχήστρα του κέντρου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.