Το Πατρινό Καρναβάλι δεν είναι μόνο η μεγάλη παρέλαση της τελευταίας Κυριακής, που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, αλλά ένα σύνολο εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν πάρα πολλές δραστηριότητες.

Έχει ζωτική δύναμη, παλμό, ενέργεια, ενθουσιασμό και χαρά στοιχεία που μας λείπουν αυτές τις δύσκολες εποχές. Ψυχή του Καρναβαλιού και ουσιαστικό συστατικό του είναι οι δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες είτε Πατρινοί είτε επισκέπτες από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Αυτό που κάνει πραγματική εντύπωση είναι πως όσα χρόνια και αν περάσουν ο αριθμός των καρναβαλιστών, των επισκεπτών και των ανθρώπων που παρακολουθούν τις παρελάσεις στα πεζοδρόμια μένει αναλλοίωτος. Για του λόγου του αληθές μπορούμε να "ταξιδέψουμε" μισό αιώνα πριν, το 1967, μέσα από το παρακάτω βίντεο του Δημήτρη Ντούμα και να παρατηρήσουμε πως το μεγαλείο του Πατρινού Καρναβαλιού δεν χάνει ποτέ την αίγλη του.

Συγκεκριμένα βλέπουμε πλάνα της μεγάλης Κυριακάτικης παρέλασης στην πλατεία Γεωργίου μπροστά από το δημοτικό θέατρο και την οδό Κορίνθου. Πλήθος κόσμου περιμένει να απολαύσει την μεγάλη γιορτή ενώ λίγο αργότερα περνούν τα άρματα και πιο μικρές αποκριάτικες κατασκευές που δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τα σημερινά δεδομένα. Εντυπωσιακή είναι και η βασίλισσα πάνω στο άνθινο άρμα της. Στιγμές και εικόνες που μας δείχνουν πως όσες δεκαετίες κι αν περάσουν το Πατρινό Καρναβάλι θα είναι εδώ για πάντα.

Δείτε το: