Κρίση αξιών και προβλήματα μέσα σε αρκετές οικογένειες, έχει φέρει η εποχή που ζούμε.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και υπάρχουν γύρω μας, στην καθημερινότητα μας, χωρίς απαραίτητα να γίνονται ειδήσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μετά τον σάλο που προέκυψε με την μάνα που εγκατέλειψε τα τρία της παιδιά, σε δρόμο της Πάτρας, ένα ακόμα περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την κρίση αξιών που υπάρχει μέσα στην κάθε οικογένεια.

Το μεσημέρι της Κυριακής τρεις γυναίκες στην πλατεία Παντοκράτορος, στην άνω πόλη, στην Πάτρα είδαν ένα κοριτσάκι να γυρνάει μόνο του και ξυπόλυτο, στους δρόμους της εκεί γειτονιάς.

Όταν το πλησίασαν και το ρώτησαν που είναι οι γονείς του, εκείνο με τον αυθορμητισμό που διακρίνει όλα τα παιδιά τους απάντησε ότι δεν ήθελε να γυρίσει στο σπίτι της, εξαιτίας της μητέρας της.

Οι γυναίκες ειδοποίησαν την αστυνομία που έφτασε στο σημείο. Το κοριτσάκι, που όπως αποδείχτηκε ήταν μόλις 11 χρονών, φέρεται να είπε ότι τσακώθηκε με την μάνα του για αυτό και έφυγε από το σπίτι, υποστηρίζοντας ότι την εξυβρίζει συνεχώς.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε από την αστυνομία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε σημάδια σωματική κακοποίησης, ούτε αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Επίσης, το 11χρονο παιδί εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο και στη συνέχεια εξήλθε από το νοσηλευτικό ίδρυμα. Να σημειωθεί ότι η μητέρα του παιδιού συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερη από τον Εισαγγελέα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε έχει ήδη σταλεί στη δικαιοσύνη.