Το γκρουπ 94 έπιασε δουλειά και μπήκε στο στούντιο ηχογραφώντας δύο τραγούδια για το Πατρινό Καρναβάλι. Το καρναβαλικό πλήρωμα 94, είναι μία ομάδα Πατρινών που ως γνωστόν έχουν ξεπεράσει τα όρια του καρναβαλιού, παράγοντας με την δραστηριότητα τους όλα αυτά τα χρόνια πολιτισμό.

Θα έλεγε κανείς ότι είναι περισσότερo μια πολιτιστική -  καρναβαλική ομάδα, παρά απλά και μόνο ένα καρναβαλικό πλήρωμα, δίνοντας το παρών σε διάφορα καρναβάλια του κόσμου και μεταφέροντας το άρωμα και το χρώμα του Πατρινού Καρναβαλιού από την Μεσόγειο έως στα Βαλκάνια.

Αυτή τη φορά τα μέλη του γκρουπ 94 και οι «αρχηγοί» του πληρώματος, Πέτρος Ψωμάς και Φώτης Λουρίδας, είπαν να φτιάξουν δύο τραγούδια για το Πατρινό Καρναβάλι, κάνοντας μία συλλογική δουλειά, σε ότι αφορά τους στίχους των τραγουδιών και την επιλογή της μουσικής.

Β. Πανάρετου

Το «Πλήρωμα 94» γιορτάζει τα 30 χρόνια ζωής του στο Πατρινό Καρναβάλι και μπήκε στο στούντιο! (pics+video)

Αποτέλεσμα της συλλογικής αυτής δουλειάς είναι τα «30 χρόνια» που τραγουδάει ο έμπειρος Πατρινός τραγουδιστής, Ανδρέας Διονυσόπουλος και το «Θα πάω» που ερμηνεύει η 18χρονη Βάσια Παναρέτου, μία νέα κοπέλα, με υπέροχη φωνή και αρκετό μέλλον μπροστά της.

Η ενορχήστρωση των δύο τραγουδιών είναι του Παναγιώτη Παπαχριστόπουλου, ενώ το τελικό remix των δύο κομματιών θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο τραγούδια έχουν ένα καρναβαλικό χρώμα που συνδυάζεται με ένα άρωμα νοσταλγίας και ρομαντισμού.Η ομάδα στο στούντιο ηχογράφησης

"30 χρόνια" και "Θα πάω"

Ειδικότερα, τα «30 χρόνια» είναι ένα επετειακό κομμάτι, για το γκρουπ 94 αφού το πλήρωμα κλείνει φέτος 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Πατρινό Καρναβάλι και τα γιορτάζει με ένα τραγούδι αυτοβιογραφικό που μιλά για την πορεία του.

Όσο για το «Θα πάω» αποτελεί επί της ουσίας την πρόταση του πληρώματος για το Πατρινό Καρναβάλι, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει σε αυτή την γιορτή, σε ένα κομμάτι με καρναβαλική διάθεση και κέφι που έχει σαν απώτερο στόχο να συμβάλει στην εξωστρέφεια του θεσμού.

Μάλιστα, το πλήρωμα έχει βγάλει ένα πρωτότυπο επετειακό σκίτσο για τα 30 χρόνια ζωής του, δουλειά του γνωστού Πατρινού σκιτσογράφου Dranis, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσουν και τα γυρίσματα των δύο βίντεο κλιπ των τραγουδιών.

Το βίντεο κλιπ για τα «30 χρόνια» θα γυριστεί στο στέκι του πληρώματος στην «Κυψέλη» και θα πρωταγωνιστούν σε αυτό τα μέλη του πληρώματος, ενώ το κλιπ του «Θα πάω» θα γυριστεί από το τηλεοπτικό κανάλι του Ionian και θα εμπεριέχει διάφορες εικόνες από τα καρναβάλια των προηγούμενων χρόνων.


Το επετειακό σκίτσο

Βρίσκονται στο "ψήσιμο"

Γενικότερα, πάντως, το γκρουπ 94, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε μία γενικότερη φάση δημιουργικότητας, ετοιμάζοντας και άλλα πράγματα εκεί στο στέκι του, στην «Κυψέλη, στο υπόγειο της Παναχαϊκού 3-4 , με τα μέλη του πληρώματος να «ψήνουν» και άλλες καρναβαλικές και όχι μόνο καταστάσεις.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Πέτρου Ψωμά που μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει τα εξής: «Το πλήρωμα μας κλείνει φέτος 30 χρόνια στο Πατρινό Καρναβάλι και στο παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού και με την αφορμή αυτή είπαμε να δημιουργήσουμε ορισμένες καταστάσεις άκρως καρναβαλικές που πιστεύω θα βοηθήσουν στο θεσμό και πάνω από όλα θα μας δώσουν την δυνατότητα και σε μας να διασκεδάσουμε και να το ευχαριστηθούμε. Είμαστε στο… ψήσιμο!».


Στην κονσόλα για τα 30 χρόνια ζωής