Αφόρητη είναι η κατάσταση στην Πατρών-Κορίνθου. Λόγω εργασιών ο δρόμος από το Ρίο μέχρι τα Σελιανίτικα παραμένει κλειστός  με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διοχετεύεται στην παλιά και να δημιουργούνται κατά διαστήματα ουρές χιλιομέτρων.

Επιπλέον, κάθε απόγευμα η ΝΕΟ αποκλείεται επί δίωρο από τους αγρότες, στο ύψος των βενζινάδικων Αιγίου, ενώ κλειστή ήταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες και στο ύψος της Παναγοπούλας.

Όπως ανακοινώθηκε,"στα πλαίσια εφαρμογής προσωρινών ρυθμίσεων κυκλοφορίας μακράς διαρκείας, από χ/θ. 199+500 έως χ/θ. 202+800 της Ν.Ε.Ο Αθηνών - Πατρών στην περιοχή του νέου μετωπικού σταθμού διοδίων Ρίου, για την κατασκευή τμήματος του νέου Μετωπικού Σταθμού Διοδίων και του νέου αυτοκινητόδρομου και προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων αποφασίστηκε:

1. Παράταση ισχύος έως την 28.02.2017 της αυπ’αριθ. 1Γ/2016 Απόφασης Δ/νσης Αστυνομίας Αχαΐας , του άρθρου 52 του Κ.Ο.Κ περί εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μακράς διαρκείας, από χ/θ. 199+500 έως χ/θ. 202+800 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών -Πατρών, στην περιοχή του νέου μετωπικού σταθμού διοδίων Ρίου, για την κατασκευή τμήματος του νέου Μετωπικού Σταθμού Διοδίων και του νέου αυτοκινητόδρομου.

2.- Επιπρόσθετα, αποφασίζεται τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα (εφαρμογή καθ’ όλο το 24ωρο) και συγκεκριμένα η κυκλοφορία στη χοάνη του νέου μετωπικού σταθμού διοδίων Ρίου περί τη χ/θ. 202+350 της Ν.Ε.Ο. θα διεξάγεται για την κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα μέσω της υπηρεσιακής λωρίδας διοδίων νο-1 και για την κατεύθυνση προς Πάτρα από την περιοχή της λωρίδας νο-11.

3.- Για τις περιοχές της ήδη εφαρμοζόμενης ρύθμισης στις οποίες θα ισχύουν οι τροποποιήσεις, τα μέσα σήμανσης και ασφάλισης, οι προσβάσεις των εργοταξιακών χώρων, και οι λοιποί περιορισμοί στην κυκλοφορία αναφέρονται και θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τη εγκεκριμένη μελέτη από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό, που είναι και ο επιβλέπων του έργου βάση της Σύμβασης Παραχώρησης που κυρώθηκε με το Ν.3621/2007.

4.- Για τις περιοχές της ήδη εφαρμοζόμενης ρύθμισης οι οποίες δεν θα επηρεαστούν από τις τροποποιήσεις, θα ισχύουν τα όσα προβλέπονται στην Απόφαση υπ. αριθμ. 1Γ/2016 από 20.09.2016 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας".