Η Θεατρική Έκφραση Αιγίου (Θ.Ε.Α) ταξιδεύει για Πάτρα όλη την επόμενη εβδομάδα συνεχίζοντας έτσι την περιοδεία της. Ξεκινώντας από τα Βραχνέικα (Παλαιό Δημαρχείο, κτίριο Ο.Σ.Ε) την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, επόμενο σταθμό το ΑΙΘΡΙΟ του Παλαιού Νοσοκομείου, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και κατόπιν την Πλατεία Αγ. Βασιλείου στην Τοπική Κοινότητα Αγ. Βασιλείου της Δημοτικής Ενότητας Ρίου την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα έναρξης της παράστασης 21:15 το βράδυ θα παρουσιάσει τη φάρσα του βραβευμένου με Νόμπελ (1934) Ιταλού δραματουργού Λουίτζι Πιραντέλλο: «Ο Άνθρωπος, το κτήνος και η Αρετή» σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Χρυσούλας Παπαδοπούλου.

«Πολιτισμός είναι να είσαι μαύρος σαν κοράκι μέσα σου και να δείχνεις άσπρος σαν περιστέρι έξω σου» αναφέρει ο κεντρικός ήρωας του έργου  Παολίνο, διδάσκοντας –υποτίθεται- τους μαθητές του, ενώ παράλληλα ο ίδιος πέφτει στο ίδιο ατόπημα καθώς γίνεται από άνθρωπος κτήνος με την επικάλυψη όμως του ενάρετου.

Τέτοια και άλλα ερωτήματα φαίνεται να απασχολούν το Σικελό συγγραφέα, ο οποίος με ανάλαφρο τρόπο περνά την έννοια της υποκρισίας που είναι έκδηλη στην ζωή όλων μας, μέσα από τους ήρωες του που φαίνεται να  εμπλέκουν και τα τρία ουσιαστικά «άνθρωπος», «κτήνος», «αρετή» σε ένα κουβάρι.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Παπαδοπούλου

Σκηνικά: Γιώργος Σεφέρης – Θοδωρής Μανεσιώτης

Επιμέλεια μακέτας σκηνικού: Μαρία Μαυρουδή

Ψηφιακή εκτύπωση-εφαρμογή: Νάκης Μαυρουδής

Μουσική επιμέλεια: Χρυσούλα Παπαδοπούλου

Ηχογράφηση: Γιάννης Τζόβολος

Ήχος-Φως: Παναγιώτης Μουρδέκας

Ενδυματολογική επιμέλεια-καπέλα: Ιωάννα Μπαλή

Φώτο: Βίκυ Τζουρά

 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Ροζάρια: Γιώτα Στιβαχτοπούλου

Τοτό: Μιχάλης Γεωργίου

Παολίνο: Σπύρος Ράπτης

Τζίλιο: Σοφία Βασιλείου

Μπέλλυ: Ιωάννα Μπαλή

Κυρία Περέλλα: Βαρβάρα Σεφέρη

Νόνο: Διαμαντής Γαβριηλίδης

Νίνο Πουλέγιο: Γιώργος Παπαδόπουλος

Γκράτσια: Πόπη Μανεσιώτη

Ναύτης: Αθηνά Θεοδοσίου

Πλοίαρχος Περέλλα: Σπύρος Γεωργίου

Πηγή: xespao