Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του χορευτικού τμήματος του Δήμου Πατρέων την Κυριακή 5/2, στο κατάμεστο γήπεδο "Ολυμπιονίκης Δημήτρης Τόφαλος".

Πάνω από 5.000 παρευρισκόμενοι έδωσαν το παρών σε μία χορευτική πανδαισία από τουλάχιστον 1.200 χορευτές.

Στην όμορφη αυτή γιορτή παρουσιάστηκαν χοροί απ' όλη την Ελλάδα, με την κοπή να πραγματοποιείται στην αρχή της εκδήλωσης.


Ο υπεύθυνος του χορευτικού Χρήστος Γιαννόπουλος στην ομιλία του μεταξύ άλλων έκανε λόγο για το θέμα της δίκης του Κώστα Πελετίδη από την Χρυσή Αυγή και το πως πρέπει να τον στηρίξει όλη η πόλη ενώ έθεσε και δύο αιτήματα προς τον Δήμαρχο Πατρέων. Το ένα ήταν να τοποθετηθεί ένα καινούργιο πάτωμα στην αίθουσα του χορευτικού στο λιμάνι και ένας κλιματισμός στον έβδομο όροφο του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πατρέων έδωσε τα συγχαρητήρια του στο χορευτικό για την μεγάλη δουλειά που γίνεται μέσω του εθελοντισμού και της ερασιτεχνικής δημιουργίας ενώ δήλωσε πως σαν Δημοτική Αρχή θα εκπληρώσει μέσα στον επόμενο χρόνο τα αιτήματα αυτά.



Το πρόγραμμα καθήλωσε τους θεατές με τις γρήγορες εναλλαγές του παρουσιάζοντας χορούς από τα παιδικά τμήματα, τα αρχάρια, τα ψυχαγωγίας μέχρι τα μεσαία και τα παλαιά.

Άξιοι θαυμασμού ήταν οι πιο μικροί χορευτές που με την τσαχπινιά και την αθωότητα τους έδωσαν μια άλλη πνοή στην κοπή της πίτας. Επιπλέον, επειδή Κρήτη χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει, όταν τελείωσε ο Μαλεβιζιώτης ο Χρήστος Γιαννόπουλος κάλεσε για ένα... έξτρα σόλο την αυθεντία του χορευτικού στους χορούς της Κρήτης Γιάννη Ντάνο, προκαλώντας με τις φιγούρες του έναν μικρό "σεισμό" στο γήπεδο.

Δείτε το απόσπασμα:


Σύνθημα και επιδίωξη δασκάλων και στελεχών είναι «μέσω του λαϊκού μας χορού ένα δάκρυ λιγότερο για όλους», «ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΜΕΙΣ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».

Την επιμέλεια της όμορφης αυτής εκδήλωσης είχε ο Χρήστος Γιαννόπουλος, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως το γήπεδο γέμισε σε όλες του τις κερκίδες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δυναμική του χορευτικού.

Και του χρόνου!