Στην Πάτρα θα βρίσκεται ο καθηγητής Γιώργος Πασχαλίδης την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στο ξενοδοχείο «Αστήρ» στις 16,30. Την ίδια μέρα θα μιλήσει στη μεσημεριανή ζώνη του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΝΤ1 Πάτρας 105.3 στη δημοσιογράφο Λίνα Μπάστα. 

Φίλοι και αναγνώστες του Γιώργου Πασχαλίδη θα παρευρεθούν στην εκδήλωση στο Αστηρ για να πληροφορηθούν τα τελευταία νέα σχετικά με τη μοναδική ανακάλυψή του, το Μοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων Προσωπικότητας (the Tri-Anthropo-Type Paschalidis Model),  να προμηθευτούν τα νέα ημερολόγια του 2017, που αφορούν τους τρείς Τύπους προσωπικότητας και την επιρροή των πλανητών σε ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο αλλά και το νέο βιβλίο του Γιώργου Πασχαλίδη που μόλις κυκλοφόρησε  "Οδηγός Διατροφής για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και της ψυχικής ισορροπίας". Το νέο αυτό βιβλίο, μια συνεργασία με τον γιο του σεφ Δημήτρη Πασχαλίδη αποτελεί έναν πολύτιμο διατροφικό οδηγό ο οποίος, στοχεύει στη διατήρηση και αποκατάσταση του πολυτιμότερου αγαθού - της ΥΓΕΙΑΣ. Η διατροφή που προτείνει είναι μοναδική, επειδή έχει την ικανότητα να επιφέρει ηρεμία στον εγκέφαλο, να εξισορροπεί τη χημική σύσταση του σώματος και τελικά να διασφαλίζει τη συνολική υγεία και την αρμονία στην ψυχή και στο σώμα. 

Ο Γιώργος Πασχαλίδης είναι Αντιπρύτανης και Καθηγητής με έδρα στο τμήμα της Ψυχολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Εκπαίδευσης και Έρευνας Noosfera και Πρύτανης στο παράρτημα της Ακαδημίας στην Ελλάδα. Είναι μέλος της Προεδρικής Ομοσπονδίας Αεροδιαστημικής, Ναυτικής, Ακραίων Συνθηκών και Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Ρωσίας και μέλος του Προεδρείου της Ανώτατης Διεθνούς εξεταστικής Επιτροπής της Ακαδημίας Νοόσφαιρα. Έχει βραβευτεί με το ΙΧ Διεθνές Βραβείο «Giuseppe Sciacca» 2010 (Pontificia Universita Urbaniana) καθώς και από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. 

Η δραστηριότητα και το μεγάλο ερευνητικό έργο του Γιώργου Πασχαλίδη ξεκινούν στα τέλη του 2000 και οι πρώτες ανακοινώσεις του, δημοσιεύσεις και βραβεύσεις έρχονται το 2010 και αφορούν τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος. 

Ακρογωνιαίο λίθο του έργου του αποτέλεσε η μοναδική ανακάλυψη του Μοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis, καρπός και επιστέγασμα των δεκαπέντε χρόνων διαρκούς και εντατικής έρευνας, μελέτης και παρατήρησης, και εν συνεχεία οι πολλαπλές εφαρμογές του Μοντέλου σε πεδία όπως η Ιατρική, η Εκπαίδευση, ο Αθλητισμός, η Ψυχολογία, η Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η δραστηριότητά του περιλαμβάνει την έκδοση 26 βιβλίων στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Πολωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς και τα πολυάριθμα σεμινάρια και διαλέξεις, με στόχο την ποιότητα ζωής και την αύξηση του προσδόκιμου μέσου όρου.