Σε θέση ετοιμότητας βρίσκονται στον Καρναβαλικό Οργανισμό και στην Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων, «Πατρινό Καρναβάλι» για το Καρναβάλι των μικρών.

Φέτος το Παιδικό Καρναβάλι αναμένεται να κορυφωθεί με την μεγάλη παρέλαση που θα γίνει μία εβδομάδα πριν από το τελευταίο διήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού. Το Καρναβάλι των μικρών είναι ένας θεσμός που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται συνεχώς σε ανοδική πορεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περσινή χρονιά η παρέλαση των μικρών κράτησε πάνω από δύο ώρες, έγινε σε μία υπέροχη ηλιόλουστη μέρα, με τους λιλιπούτειους καρναβαλιστές να δίνουν ένα καρναβαλικό χρώμα στους δρόμους της πόλης, συμμετέχοντας πάνω από 13.000 κόσμος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Το ίδιο μεγάλη αναμένεται να είναι και φέτος η συμμετοχή του κόσμου. Τα πληρώματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή για το Παιδικό Καρναβάλι είναι 100 στον αριθμό και ο κόσμος που πρόκειται να παρελάσει ενδέχεται να φτάσει και τις 15.000, σε περίπτωση φυσικά που ο καιρός το επιτρέψει.

«Θα είναι μία μεγάλη γιορτή στην οποία θέλουμε να πάρουν μέρος όλα τα παιδιά και οι μαθητές της Πάτρας, περνώντας μέσα από την συμμετοχή τους το μήνυμα της χαράς και της αισιοδοξίας του Πατρινού Καρναβαλιού» τονίζει στο patrasevents.gr ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Νίκος Χρυσοβιτσάνος.

«Ελπίζουμε η συμμετοχή του κόσμου να φτάσει και γιατί όχι να ξεπεράσει τα περσινά δεδομένα. Πέρυσι, αν θυμάστε ήταν η μεγαλύτερη παρέλαση του Παιδικού Καρναβαλιού που έγινε ποτέ. Αυτά τα υψηλά στάνταρ έχουμε θέσει και φέτος».

Επαφές με συλλόγους και σχολεία

Για τον λόγο αυτό οι υπεύθυνοι του Παιδικού Καρναβαλιού έχουν έρθει σε επαφή εδώ και αρκετό καιρό με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς από διάφορες περιοχές της Πάτρας, έτσι ώστε το καρναβάλι των μικρών να επεκταθεί σε κάθε γειτονιά και συνοικία της πόλης και όχι μόνο στο κέντρο της.

Με το σκεπτικό αυτό θα διεξαχθούν οι δύο Καρναβαλουπόλεις στο Σούλι και στα Ροϊτικά. Στη συνέχεια η Kαρναβαλούπολη θα μετακομίσει στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ενώ υπάρχει μία σκέψη για να γίνει και στην Τριών Ναυάρχων.

Σκοπός των δράσεων και των εκδηλώσεων είναι να χαρούν το καρναβάλι όλα τα παιδιά της Πάτρας. Οι στολές των μικρών καρναβαλιστών κυμαίνονται στην πλειοψηφία τους στα 10 με 15 ευρώ, ανάλογα με το γκρουπ.

Να σημειωθεί ότι έγινε και φέτος μία προσπάθεια από τον Καρναβαλικό Οργανισμό για να δοθούν κάποιες δωρεάν στολές σε παιδιά οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, έτσι ώστε να μην νιώσουν αποκλεισμένα από την μεγάλη αυτή γιορτή, όμως δεν απέδωσε καρπούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάθε σύλλογος ή το κάθε γκρουπ που παίρνει μέρος θα φροντίζει από μόνος του, στον βαθμό των δυνατοτήτων του, ώστε να δοθούν κάποιες στολές δωρεάν σε κάποια παιδιά που οι οικογένειες τους, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο έξοδο αυτό.