Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το μπάσκετ της περιοχής έχει έναν εκπρόσωπο στην Προεδρική Φρουρά, τον Παναγιώτη Σκόνδρα του Κεραυνού Αιγίου (θυμίζουμε ότι ο έμπειρος σέντερ είχε τραβήξει πάνω του ακόμη και τα φλας του φωτογράφου του Λευκού Οίκου κατά την επίσημη επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα).

Εδώ, όμως, και μερικούς μήνες υπάρχει και δεύτερος μπασκετμπολίστας από την Πάτρα, ο οποίος υπηρετεί στο συγκεκριμένο σώμα. Ο λόγος, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» για τον Χρήστο Τσιρώνη, τον γεννημένο το 1992 πλέι-μέικερ, με θητεία σε ουκ ολίγες ομάδες της περιοχής (Απολλωνιάδα, Ζάκυνθος, Κεραυνός Αιγίου, Σφήκα).

Όπως έγραψε και ο ίδιος στο προφίλ του στο Facebook: «Το 2017 ξεκίνησε με τη μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής μου και με τεράστια τιμή».Το καθημερινό πρόγραμμα του Χρ. Τσιρώνη περιλαμβάνει εκπαίδευση, γυμναστική και ξανά εκπαίδευση και σε κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις, όπως, π.χ. λόγω των επισκέψεων αρχηγών ή αξιωματούχων ξένων κρατών, ειδική εκπαίδευση για αρκετές ημέρες.

Και την παράσταση κλέβουν φυσικά οι υπηρεσίες στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Τέλος, επειδή η Προεδρική Φρουρά έχει πολλές απαιτήσεις, οι εύζωνες δεν έχουν πολλές άδειες (τους αναλογούν όσες δικαιούται ο απλός φαντάρος, άντε και κάποιες τιμητικές). Αυτός ήταν και ο λόγος που φέτος ο Χρ. Τσιρώνης δεν παίζει μπάσκετ σε κάποια ομάδα της περιοχής (απολύεται από τον στρατό σε 3 μήνες).