Για τον Eno Shkodrani και τα καρναβαλικά έργα που φτιάχνει κάθε χρόνο σχεδόν, έχουν γραφτεί πολλά. Όποια δουλειά και να κάνει ο γνωστός εικαστικός στο Πατρινό Καρναβάλι κερδίζει τις εντυπώσεις, καταφέρνοντας πάντα να δίνει τον καλύτερο του εαυτό.

Φέτος, σύμφωνα με τα όσα πληροφορείται το patrasevents.gr, με την δουλειά του όχι μόνο θα εντυπωσιάσει, αλλά θα περάσει και σημαντικά κοινωνικά μηνύματα εθελοντικής προσφοράς, με το Πατρινό Καρναβάλι να χαρίζει ζωή μέσα από τους δότες μυελού των οστών.

Αυτό θα είναι το κεντρικό θέμα του καρναβαλικού άρματος που φτιάχνει αυτήν την περίοδο ο Eno Shkodrani. Πρόκειται επί της ουσίας για την συμμετοχή του Κέντρου Δωρεάς Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), το οποίο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προχωρά στην κατασκευή ενός άρματος που θα περνάει τα ανάλογα μηνύματα.

Μηνύματα όπως «μη σπαταλάς τσάμπα το σάλιο σου, φτύσε, είναι για καλό, βγάλε γλώσσα» και άλλα παρόμοια, έχοντας σαν τελικό στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού των οστών και να γίνει συνείδηση σε όλους ότι ένα με έναν τόσο απλό τρόπο, μπορούν να χαρίζουν ζωή.

Είναι ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει πριν από μερικούς μήνες και την pocket έκδοση του patrasevents magazine, με μία μεγάλη εκστρατεία που είχε βρει την ανάλογη ανταπόκριση από τους Πατρινούς, βγάζοντας φωτογραφία με την γλώσσα έξω.


Παλιότερες δουλειές του Eno Shkodrani...

Καρναβαλικός μπάστακας στην πλατεία Γεωργίου

Πλέον το ΚΕΔΜΟΠ παίρνει μέρος στο Πατρινό Καρναβάλι, μέσω του άρματος αυτού που είναι να παρελάσει κανονικά στους δρόμους της Πάτρας, την τελευταία Κυριακή της αποκριάς.

Το μήνυμα του ΚΕΔΜΟΠ, μέσω της δουλειάς του Eno Shkodrani θα υπάρχει αρχικά στην πλατεία Γεωργίου με την μορφή ενός καρναβαλικού μπάστακα που θα μπει μέσα στο επόμενο διάστημα στην καρδιά της Πάτρας.

Έτσι, το Πατρινό Καρναβάλι, μέσα από το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών, πρόκειται να χαρίσει ζωή, σε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Γιατί πάνω από όλα το καρναβάλι είναι ζωή!