Στις 28/1 διεξήχθη στην Αθήνα στο ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων η Πανελλήνια φάση για τη Νότια Ελλάδα, για τη 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (EUSO). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 45 τριμελείς ομάδες μαθητών που είχαν προκριθεί στους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς των ΕΚΦΕ (Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών).

Πρόκειται για τον μοναδικό διαγωνισμό όπου οι μαθητές εξετάζονται εργαστηριακά σε πειραματικές πρακτικές στο εργαστήριο, διεπιστημονικά στη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία και ομαδοσυνεργατικά σε τριμελείς ομάδες και όχι ως άτομα.

Στον διαγωνισμό συμμετείχε και η ομάδα του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας η οποία και κατέλαβε την 2η θέση.

Υπεύθυνοι καθηγητές ήταν ο κ. Λέτσας Λεωνίδας, φυσικός, η κ. Καννελοπούλου Αγγελική, χημικός και ο κ. Φερτάκης Βασίλειος, βιολόγος, όλοι καθηγητές του σχολείου μας.
Στην προετοιμασία των μαθητών βοήθησαν και η κ. Πιερρή Ευγενία, χημικός και ο κ. Ξανθόπουλος Νικόλαος, φυσικός, υπεύθυνοι και συνεργάτες του ΕΚΦΕ Πάτρας.

Η ομάδα μας αποτελούμενη από τους μαθητές μας Δημητρακόπουλο Φάνη, Ζαφειροπούλου Φωτεινή –Μαρία και Πολίτη Τατιανή παρουσίασε αξιοσημείωτη επίδοση και κέρδισε το αργυρό μετάλλιο, αποτέλεσμα ικανοτήτων, προετοιμασίας αλλά κυρίως ουσιαστικής συνεργασίας τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Ως αποτέλεσμα πολύμορφων συνεργασιών η διάκριση αποτελεί τιμή για το σχολείο μας και ιδιαίτερη ευχαρίστηση για όλους τους καθηγητές τους.