Απίστευτο και όμως αληθινό…

Ποιος να το έλεγε στον Πατρινό Απόστολο Κονδύλη, ότι πηγαίνοντας να ανάψει ένα κεράκι στον τάφο των γονιών του, στο Β΄Δημοτικό Κοιμητήριο της Λεύκας, θα κινδύνευε να διανυκτερεύσει εκεί μέσα, μαζί με τις δύο κυρίες που ήταν μαζί του.

Βλέπετε ο δημοτικός υπάλληλος που είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του νεκροταφείου, φεύγοντας κατά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης από τον χώρο, δεν κατάλαβε ότι πέρα από τους νεκρούς υπήρχαν και ζωντανοί εκεί μέσα.

Έφυγε κλειδώνοντας και τις δύο πόρτες (την κεντρική και την παράπλευρη) με αποτέλεσμα όσοι ήταν μέσα να μην μπορούν να φύγουν από πουθενά. Μέσα στην απόγνωσή τους, όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί ο κ. Κονδύλης μαζί με τις δύο κυρίες που ήταν μαζί του, αναγκάστηκαν να πάρουν τηλέφωνο το 5ο Αστυνομικό Τμήμα για να τους βγάλει από εκεί.

Οι αστυνομικοί όμως δεν είχαν κλειδιά. Ξεκίνησαν να παίρνουν και αυτοί με την σειρά τους ανθρώπους του δήμου και της δημοτικής αρχής, προκειμένου να βρεθεί ένας χριστιανός που να έχει τα κλειδιά.

Καμία λύση. Ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμου που είναι ο αρμόδιος για το θέμα των νεκροταφείων δεν σήκωνε το κινητό του. Ο κ. Κονδύλης, έχοντας κλειδωθεί για τουλάχιστον δυο ώρες, μιλώντας στο patrasevents.gr, πίσω από την κλειστή πόρτα του νεκροταφείου, τόνιζε:

«Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα! Κωμικοτραγικά! Κάποιος να μας βγάλει από εδώ. Ο υπάλληλος έφυγε για να πάει στο σπίτι του και δεν κατάλαβε ότι υπήρχαν άνθρωποι εδώ μέσα; Τι θα κάνουμε δηλαδή, εδώ θα ξενυχτήσουμε, μαζί με τα… φαντάσματα;». 

Μένει να δούμε αν τελικά θα βγάλει κάποιος τον κ. Κονδύλη και τις δύο κυρίες από το νεκροταφείο. Και όχι τίποτα άλλο. Έχει βραδιάσει πλέον...