Σε μια… μαγικά υπέροχη ατμόσφαιρα, γεμάτη από αισιοδοξία, «γλυκά» ερωτηματικά και υπέροχες μελωδίες, που «έντυσαν» όσα ειπώθηκαν, αλλά και όσα διαβάστηκαν, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, το βιβλίο της δημοσιογράφου και συγγραφέως, Μάρως Λεονάρδου, «Καφές με ζάχαρη».

Ήταν μια ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργάνωσε με επιτυχία ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών και φιλοξενήθηκε στην Αγορά Αργύρη.

Εκεί, παρουσία της Μάρως Λεονάρδου, παρουσιάστηκε το πέμπτο της βιβλίο, «Καφές με ζάχαρη», που όπως το χαρακτήρισε η ίδια, είναι ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να γίνει πηγή αισιοδοξίας για τους αναγνώστες και να τους αφήσει με την βεβαιότητα, ότι η ζωή δεν είναι μόνο πίκρες, δεν είναι μόνο «δεν» και «μη», αλλά είναι και «θέλω», που μπορούν να την κάνουν γλυκά μαγική.


Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου, Έφη Αναλυτή, η οποία, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης, ενώ σε ό,τι αφορά την Μάρω Λεονάρδου, εξήρε την προσωπικότητά της, τη σεμνότητα, το ήθος και τη λεβεντιά που τη διακρίνει. Ιδιότητες που συμβάλουν στο να γράφει για ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας, με ανάγκες και επιθυμίες, που έχουμε όλοι μας.

Για το βιβλίο μίλησαν η φιλόλογος Ήρα Κουρή και η δημοσιογράφος Κλειώ Βασίλογλου.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου, διάβασαν οι ηθοποιοί, Διονύσης Βούλτσος και Νάνσυ Παπαχριστοπούλου, ενώ τον συντονισμό έκανε ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.


Στην ομιλία της η Ηρα Κουρή, τόνισε μεταξύ άλλων: «Μέσα από τη μυθοπλασία της καθημερινότητας, η συγγραφέας δεν αποτυπώνει με επιπολαιότητα το στιγμιαίο, το φευγαλέο, το συνηθισμένο, το επίκαιρο, αλλά εμβαθύνει στην ερμηνεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς και δίνει απαντήσεις στους αναγνώστες της, για το αληθινό νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Αποδέξου τα θέλω και τα όνειρά σου, πίστεψε σε αυτά και αγωνίσου να τα πραγματοποιήσεις. Πίστεψε στον εαυτό σου, σήκωσε ανάστημα και τράβα μπροστά».


Από την πλευρά της η Κλειώ Βασίλογλου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Από τον τίτλο του ακόμα, «Καφές με ζάχαρη», αναρωτιόμουν τι θέλει να πει η συγγραφέας. Μήπως ότι το γλυκό δένει μαγικά με το πικρό και ότι αυτό είναι τελικά η ζωή μας; Μήπως ότι η χαμένη μαγεία των συναισθημάτων, είναι αυτό που λείπει από την καθημερινότητά μας και από τις σχέσεις μας; Μια καθημερινότητα, γεμάτη με λιτότητα, το τρέξιμο της επιβίωσης και… μπόλικο διαδίκτυο.  Τι θα συνέβαινε άραγε αν η απάντηση σε όλες τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες των ανθρώπων ήταν απλώς η θετική σκέψη, ότι ναι γίνεται και θα τα καταφέρω, θα πετύχω το στόχο μου να γίνω ευτυχισμένος. Την απάντηση, μας τη δίνει το τέλος του βιβλίου».

Η όλη εκδήλωση, από την αρχή μέχρι το τέλος, «ντύθηκε» με ανάλογη μουσική και τραγούδια, με τους Άννα Μαυριανού, Σωτήρη Τερλέση, Δημήτρη Δημόπουλο και Στάθη Αντίοχο, υπό την επιμέλεια του μαέστρου, Νίκου Λέκκα.

Έτσι το κοινό απόλαυσε ένα… «καφέ με ζάχαρη» μετά μουσικής, ενώ η Μάρω Λεονάρδου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του, αλλά και να υπογράψει ενθουσιασμένη από την παρουσία του κόσμου, αλλά και τον τρόπο παρουσίασης, βιβλία της.

Οι φωτογραφίες είναι της Φαύστας Φραντζή.