Ολοένα και πληθαίνουν τα παράπονα και οι μουρμούρες των φοιτητών που μένουν στην φοιτητική εστία της Πάτρας για το φαγητό που τους προσφέρεται, με τους περισσότερους να μιλούν για μεγάλες ελλείψεις.

Τα νέα δεν κυκλοφορούν μόνο μεταξύ των συζητήσεων των φοιτητών, αλλά έχουν φτάσει από ότι φαίνεται και στην μακρινή Κάρυστο, στην όμορφη  παραθαλάσσια πόλη της νότιας Εύβοιας.

Διαβάστε τι γράφει blog που δημοσιεύει ειδήσεις από την Κάρυστο και όχι μόνο, για την Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών, σε καταγγελία που κάνει γονέας ο οποίος έχει παιδί που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. «Τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις, ακόμα και σε βασικά είδη διατροφής στην εστία της Πάτρας.

Η Εστία είναι κυρίως υπεύθυνη για 800 άτομα που μένουν στην Εστία, ενώ εκεί σιτίζονται συνολικά περίπου 7000 άτομα. Όλα πήγαιναν τέλεια και όλα τα παιδιά αλλά και οι γονείς ήταν πολύ ευχαριστημένοι από το σέρβις, την ποιότητα την ποικιλία και τις μερίδες των παιδιών. Όλα αυτά μέχρι πριν λίγο καιρό που άρχισε να λείπει μέχρι και το λάδι, να παραλείπονται γεύματα κλπ.

Είμαι μια από τους γονείς που το παιδί της σιτίζεται στην εστία, όμως πιο πολύ στο μυαλό μας έχουμε τα παιδιά που μένουν εκεί. Τα παιδιά που βρίσκονται σε δεινή, δεινότατη οικονομική κατάσταση και οι γονείς ματώνουν για να μπορέσουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Έχουμε ένα κράτος που βάζει τα παιδιά σε δεύτερη μοίρα, παρά τις εξαγγελίες και η απαράδεκτη κατάσταση επεκτείνεται σε κάθε τομέα  μέρα με την μέρα. Την ώρα που αναγγέλλουν την δημιουργία Διαστημικής Υπηρεσίας και ανοίγουν γραφεία χωρίς νόημα, μειώνουν τις πιστώσεις που αφορούν τα παιδιά μας.

Σίγουρα θα πουν ότι φταίνε οι εργολάβοι, σίγουρα ακόμα θα φταίει η διαχείριση, σίγουρα θα πουν ότι φταίνε ακόμα τα παιδιά, όλοι θα φταίνε εκτός από την Πολιτεία και τα αντίστοιχα όργανα που είναι υπεύθυνα να επιβλέπουν και να λειτουργούν το εστιατόριο της Εστίας.

Πάνω στην εξεταστική το θέμα είναι το πως θα συνεχίσει να λειτουργεί η Εστία, και όλοι φαντάζομαι μπορούμε να καταλάβουμε ένα παιδί που διαβάζει για να περάσει το μάθημα και ταυτόχρονα αγωνιά αν θα έχει φαγητό για να περάσει την ημέρα. Ο κ. Φλαμπουράρης μας είπε μόλις πριν 2 μέρες για την ανάπτυξη που έρχεται και ότι θα τρίβουμε τα μάτια μας και δεν θα το πιστεύουμε.

Πράγματι δεν το πιστεύουμε αυτό που ζούμε και πιστεύω ότι οι διάφορες οργανώσεις που υπάρχουν στο πανεπιστήμιο θα κινηθούν με κάποιο τρόπο για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της Εστίας, όμως επειδή υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν μπορούν να υποσιτίζονται η λύση πρέπει να βρεθεί τώρα».