Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017, στις 8.30μ.μ., στα πλαίσια του 19ου PODIUM Νέων Καλλιτεχνών, ο Ορέστης Μπακαστάθης και ο Δημήτρης Σουκαράς θα δώσουν Ρεσιτάλ Κιθάρας με έργα J. Dowland, N. Coste, M. De Falla, F. Kleynjans, A. Barrios, J.S.Bach, l.D. Narvaez, W.Walton, M. Castelnuovo Tedesco.

Ο Ορέστης Μπακαστάθης Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1993. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα σε ηλικία 14 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, με καθηγητή τον Αθανάσιο Κουμεντέρη, και στη συνέχεια στο Τμήμα “Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με καθηγήτρια την Έλενα Παπανδρέου, από όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2016, με ειδίκευση στην κλασική κιθάρα.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με τους Frederic Zigante, Marcin Dylla, Arturo Tallini, Timo Korhonen, Wanda Palacz, Ευάγγελο Ασημακόπουλο, Αντιγόνη Γκόνη, και Μιχάλη Κονταξάκη. Παράλληλα έχει κάνει μαθήματα με τους Oscar Ghiglia και Φώτη Κουτσοθόδωρο. Από τον Οκτώβριο του 2016 διδάσκει κλασική κιθάρα στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού.

O Δημήτρης Σουκαράς γεννήθηκε στην Κόρινθο 1995. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην κιθάρα σε ηλικία 12 ετών με τον πατέρα του Νίκο Σουκαρά και συνέχισε με το Μιχάλη Μπρούζο. Από το 2011 δάσκαλός του είναι ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου, με τον οποίο έλαβε το πτυχίο του το 2014, καθώς και το δίπλωμά του το 2016 με βαθμολογία Άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Παράλληλα, από το 2016 παρακολουθεί μεταδιπλωματικά μαθήματα με τον σολίστ Αντώνη Χατζηνικoλάου και σεμιναριακά μαθήματα σε θέματα ερμηνείας με το σολίστ πιανίστα Αναστάσιο Πάππα.

Στα θεωρητικά δάσκαλός του ο καταξιωμένος συνθέτης Φίλιππος Τσαλαχούρης. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση εκτέλεσης κλασσικής κιθάρας, τάξεις Κ. Κοτσιώλη, Κ. Βουγιούκα. Είναι ο πρώτος σπουδαστής του τμήματός του που ολοκληρώνει την κατεύθυνσή του στα τρία χρόνια αντί για πέντε έτη (διάρκεια φοίτησης στο τμήμα). Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου στα πλαίσια της 2ης πτυχιακής του συναυλίας παίζοντας το  concerto Ι οp.99 in D minor του  M.C. Tedesco υπό τη διεύθυνση του Κ. Τερζάκη. Τον Δεκέμβριο του 2016 μετά από ακρόαση επιλέχτηκε ως νέος σπουδαστής της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master of Music στην ειδίκευση εκτέλεσης κιθάρας. Η Ακαδημία του προσέφερε μερική υποτροφία λόγω εξαιρετικής επίδοσης στην ακρόασή του. Έχει κερδίσει 10 βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών (Ρήγα Φερραίου 7), με ελεύθερη είσοδο.