Του Αγίου Βαλεντίνου κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες, ο διάδοχος των 50 αποχρώσεων του γκρι, της ταινίας που ανέβασε την ερωτική λίμπιντο των φίλων του σινεμά στα ύψη, ανοίγοντας τους την όρεξη και την φαντασία, για ακόμα περισσότερα στο κρεβάτι, με βάση πάντα το ομώνυμο βιβλίο που έγινε ταυτόχρονα και best seller.

Στην Πάτρα, πάντως, φαίνεται πως ορισμένοι δεν κρατιούνται και όχι μόνο ανυπομονούν να δουν τις 50 πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι, αλλά προετοιμάζονται από τώρα για να δημιουργήσουν τις "κατάλληλες" συνθήκες για να την απολαύσουν.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς το γεγονός της αύξησης της πελατείας στα αντίστοιχα sex shop που υπάρχουν στην Πάτρα (κρυφά και φανερά), με ολοένα και περισσότερους Πατρινούς να τρέχουν για να προμηθευτούν αλυσίδες, χειροπέδες, μάσκες, μαστίγια και όλα τα σχετικά.

Αυτό που έχει κάνει εντύπωση, σύμφωνα με κύκλους ανθρώπων που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο, είναι ότι στην συντριπτική του πλειοψηφία ο κόσμος που ψάχνει να βρει νέους εναλλακτικούς και πιθανότατα καινοτόμους τρόπους ηδονής, θέλοντας να αγοράσει ερωτικά αξεσουάρ και παιχνίδια, δεν είναι άνδρες, αλλά γυναίκες!


Γυναίκες που έχουν ξεφυλλίσει σελίδα προς σελίδα τα βιβλία της πάμπλουτης πλέον συγγραφέα – νοικοκυράς, E. Λ. Τζέιμς, η οποία κατάφερε αυτό που ονειρεύεται κάθε άνδρας: Να κάνει την ηδονή της και την φαντασία της περιουσία!

Οι γυναίκες είναι αυτές που κυρίως περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία την νέα ταινία, καθοδηγώντας τους συντρόφους τους, σε νέους τύπους ερωτικής απόλαυσης, κάνοντας τους να εκραγεί η φαντασία τους, δίνοντας τους κίνητρα για την ανανέωση της ερωτικής τους σχέσης.

Αν λοιπόν οι αποχρώσεις του γκρι, βρήκαν αρκετά ζευγάρια κάπως απροετοίμαστα, αυτή τη φορά οι πιο σκοτεινές αποχρώσεις θα τα βρουν προετοιμασμένα. Καταλαβαίνεται, έτσι, τι έχει να γίνει εκείνη τη νύχτα.

Αρκεί βέβαια η ταινία να αποδειχθεί αντάξια των προσδοκιών…