Πανελλαδική είδηση έγινε η Πατρινή πυγμάχος της Παναχαϊκής, Φωτεινή Πλέα.

Η νεαρή αθλήτρια φιλοξενήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, σε ένα ρεπορτάζ που έκανε το κανάλι για παιδιά που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στον αθλητισμό και ταυτόχρονα να σπουδάζουν πάνω στο αντικείμενο που θέλουν.

Στο δελτίο ειδήσεων πέρα από την Φωτεινή Πλέα φιλοξενήθηκε και η Νίκη Πίττα, η συμπαίκτρια της στην Εθνική Ελλάδος. Το αφιέρωμα άφηνε να εννοηθεί ότι μέσα στις δύσκολες εποχές που ζούμε όλοι οι Έλληνες, τα παιδιά αυτά που καταφέρνουν να εκπροσωπούν επάξια τα χρώματα της Ελλάδος στις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και να σπουδάζουν, είναι η μεγάλη ελπίδα της χώρας μας για το μέλλον.

Η Φωτεινή Πλέα, αλλά και η Νίκη Πίττα, παρουσιάστηκαν ως φωτεινά παραδείγματα για το πόσο θετικά λειτουργεί ο αθλητισμός στη σωστή πρόοδο και στην ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας ενός ατόμου, αφού μέσα από αυτόν τα δύο κορίτσια έμαθαν να θέτουν στόχους και να τους πετυχαίνουν, χάρη στην προσπάθεια τους.

Σημειώνουμε ότι η Φωτεινή Πλέα μπόρεσε από την εφηβική της ηλικία, με την καθοδήγηση του δάσκαλου και πατέρα της, Νίκου Πλέα, να φέρει μεγάλες διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για τα ελληνικά χρώματα, ενώ πλέον σπουδάζει στην σχολή της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πρόσφατα, στην πρώτη της συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών κατάφερε και έγινε πρωταθλήτρια Ελλάδος, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Ο μεγάλος της στόχος, πάντως, σε ότι αφορά την πυγμαχία είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, το 2020.