Πεζοναύτες από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, διεξάγουν ασκήσεις με εξοπλισμό σκι και με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, προκαλώντας ανησυχία για το ενδεχόμενο μιας “απάντησης” από την πλευρά της Βόρειας Κορέας.

Περισσότεροι από 300 πεζοναύτες λαμβάνουν μέρος στις ασκήσεις που πραγματοποιούνται στις χιονισμένες πλαγιές της Πιόνγκτσανγκ, που θα φιλοξενήσει του Χειμερινούς Ολυμπιακούς το 2018. Οι ασκήσεις διεξάγονται υπό το γενικότερο προβληματισμό γύρω από το ενδεχόμενο μιας νέας δοκιμαστικής εκτόξευσης πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Αμερικανοί πεζοναύτες μαζί με πεζοναύτες της Νότιας Κορέας, πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις, προκειμένου ν' αυξήσουν το επίπεδο επιχειρησιακής συνεργασίας τους, αλλά και του συντονισμού τους, στην περίπτωση που χρειαστεί να πολεμήσουμε μαζί,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός λοχαγός Μάρκους Κάρλστρον.


Οι ασκήσεις άρχισαν στις 15 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 3 Φεβρουαρίου στο Πιόνγκτσανγκ και σε απόσταση περίπου 180 χιλιομέτρων ανατολικά της Σεούλ.


Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες πεζοναύτες κάνουν ασκήσεις σε πολικές θερμοκρασίες (pics) Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες πεζοναύτες κάνουν ασκήσεις σε πολικές θερμοκρασίες (pics) Φωτογραφίες: AP Photo/Lee Jin-man

Φωτογραφίες: AP Photo/Lee Jin-man