Ένα διήμερο για την ανθρώπινη φωνή

28 & 29 Ιανουαρίου 2017

Nefeli walking undercover

Iστορίες για το φως και τους ανθρώπους

28 Ιανουαρίου/18:30

Βραβευμένη τραγουδοποιός, η συνθέτις, στιχουργός και βιολονίστα Νεφέλη Λιούτα συγκεντρώνει τους συνεργάτες της στη σκηνή του Μεγάρου για ένα σετ μινιμαλιστικών ήχων και πολυφωνικών χρωμάτων.

Pentathlon

28 Ιανουαρίου/19:45

Οι αδελφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή πειραματίζονται με τις άπειρες δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή και εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου.

Lou is – Straight from the soul

28 Ιανουαρίου/21:00

Η Λουίζα Σοφιανοπούλου με τον Μάνο Κιτσικόπουλο στο πιάνο εξερευνούν, μέσα από το διεθνές ρεπερτόριο, όλη την γκάμα των ανθρώπινων στιγμών, από τη Γαλλία ως την Αμερική, από το tango argentino ως τη soul.

Οι κυρίες του ρεμπέτικου

28 Ιανουαρίου/22:30

Η Κατερίνα Τσιρίδου ζωντανεύει τις επιτυχίες που ερμήνευσαν οι μοναδικές φωνές του ρεμπέτικου, Μαρίκα Νίνου, Στέλλα Χασκίλ, Σωτηρία Μπέλλου και Ρόζα Εσκενάζυ.

Northern lights

29 Ιανουαρίου/11:30

Η μαγεία του χορωδιακού τραγουδιού μέσα από έργα συνθετών από τις Σκανδιναβικές και Βαλτικές χώρες.

Χορωδία της ΕΡΤ

Θάνος Μαργέτης, πιάνο

Διεύθυνση: Δημήτρης Κτιστάκης

Η αγάπη του ποιητή

29 Ιανουαρίου/18:30

Ο Ιάσων Μαρμαράς σε ρόλο τραγουδιστή και πιανίστα ερμηνεύει τον συνταρακτικό κύκλο τραγουδιών των Σούμαν και Χάινε, προτείνοντας ένα ακρόαμα που φέρει κάτι από την αμεσότητα και την έμπνευση της στιγμής που γράφτηκε το έργο, 176 χρόνια πριν.

Ηχοτρόπια

29 Ιανουαρίου/19:45

Η χαρισματική σοπράνο Μάτα Κατσούλη με τον Μιχάλη Παπαπέτρου στο πιάνο παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με έργα Purcell, Giordani, Vivaldi, Debussy, Crumb κ.ά.

Νυχτερινές εξομολογήσεις

29 Ιανουαρίου/21:00

Ο Βασίλης Γισδάκης και η Έλενα Παπανικολάου, με τον Μίλτο Λογιάδη στο πιάνο «εξομολογούνται» πάνω στα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι που αγαπήσαμε.


28 & 29/1 Ένα διήμερο για την ανθρώπινη φωνή στο Μέγαρο