Την Κυριακή το βράδυ στις 22 Ιανουαρίου 2017 στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» για έναν άλλο τρόπο ζωής, οι πολλοί φίλοι που παραβρέθηκαν είχαν τα ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα παιδαγωγικό παιχνίδι μύησης στη μαγεία των αριθμών και της γεωμετρίας, στην εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης μέσα από την ιστορία των μαθηματικών.

Η υπεύθυνη της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Β/θμιας Αχαΐας Ιωάννα Παπαϊωάννου παρουσίασε με έναν μοναδικό τρόπο τους παιδαγωγικούς στόχους, την φιλοσοφία του βιβλίου  αλλά και πολλούς μαθηματικούς γρίφους που  αναφέρονται από τον συγγραφέα.

Ο Σάκης Ροδίτης με τον ιδιαίτερο ζεστό μοναδικό του τρόπου αναφέρθηκε στο έργο του το οποίο δεν ήταν άλλο από το έργο της ζωής του ως μαθηματικός αλλά και ως ενεργό πρόσωπο της κοινωνίας. Όπως  αναφέρει  χαρακτηριστικά στο βιβλίο:

«Εμείς με εργαλείο τα μαθηματικά και το μαθηματικό τρόπο σκέψης, θέλουμε να καταφέρουμε να ανακαλύψουμε κάτι από τη βαθύτερη σοφία του ανθρώπινου μυαλού και να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας σ' ένα αλλιώτικο πλαίσιο, έτσι που να πλησιάσουμε το νόημα της ζωής ή ίσως πιο σωστά να βρει ο καθένας μας το δικό του νόημα».

Τα  μέλη της ΠΡΟΤΑΣΗΣ  με πολύ χαρά και  συγκίνηση υποδέχθηκαν τον Σάκη Ροδίτη στον χώρο τους, καθώς  όπως ανάφερε  στο ξεκίνημα της εκδήλωσης  ο Βασίλης Πασσάς , ο Σάκης  για περίπου 10 χρόνια ήταν ένα σημαντικό στέλεχος  του ΚΔΑ, που  συνέβαλλε φιλοσοφικά και πρακτικά στο ξεκίνημα και στην καθιέρωση των ομάδων παιδιών του Κέντρου.