Συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου προαναγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για τις 9 το πρωί της Τετάρτης, συμπληρώνοντας πως θα επιβάλλει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, καθώς «παρήλθε η προθεσμία» εντός της οποίας η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι θα υπάρξει ραντεβού.

«Παρήλθε η προθεσμία που δεσμεύτηκαν για συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Πρωθυπουργό. Θα την επιβάλλουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε σχετική της ανακοίνωση καταγγέλλει ότι με τη συμπλήρωση δύο χρόνων της παρούσας κυβέρνησης συμπληρώθηκαν και δύο χρόνια «ψεύτικες εξαγγελίες για χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η ΠΟΕΔΗΝ είχε τονίσει πως «τα δημόσια νοσοκομεία εμφανίζουν εικόνες νοσοκομείων που βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες». Τότε οι εργαζόμενοι είχαν ξεκαθαρίσει ότι έχουν φτάσει σωματικά και ψυχολογικά στα όρια τους, ενώ αντιμετωπίζουν και την απόγνωση των πολιτών που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν φτάσει σε σημείο ακόμα και να χειροδικήσουν, βλέποντας πως τα οικεία τους πρόσωπα δεν λαμβάνουν την ιατρική φροντίδα που χρειάζεται.