Οι «Δανιηλίδες» του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πατρών διοργάνωσαν, σε συνεργασία με το Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (Κ.Ο.Π.Α.) Πάτρας, επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα: «Αλκοολισμός: αλήθειες & ψέματα», το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, στην Πάτρα.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των Κ. Ασημακόπουλου, Αν. Καθηγητή Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή Παν. Πατρών, Κ. Κατσιβαρδά, Ψυχολόγου, MSc, DEA, Γ. Γραμματέα ΕΣΚΟΠΑ Υ/Δ ΚΟΠΑ Πάτρας, Ε. Παπαμιχαήλ, Αξιωματικού ΕΛ.ΑΣ- Ψυχολόγου και Ι. Αθανασόπουλου, Αστυνόμου Α΄, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Πατρών. Οι εμπειρίες, τις οποίες μέλη των ΚΟΠΑ Πάτρας μοιράστηκαν με το κοινό, προβλημάτισαν σχετικά με τις επιπτώσεις του αλκοολισμού στη ζωή της οικογένειας, που οδηγεί ακόμη και στην ενδοοικογενειακή βία.

Η εκδήλωση συνέπεσε με την έναρξη του καρναβαλιού, οπότε δόθηκε έμφαση στην αύξηση του ποσοστού των νεαρών, ιδίως, ατόμων, που εμπλέκονται στα δίχτυα του αλκοολισμού, αλλά και στις συχνές υποτροπές.

Επισημάνθηκε, τέλος, ο σημαντικός ρόλος των ΚΟΠΑ και των ψυχολόγων τους καθώς και η συνεργασία τους με την Κλινική Αλκοολισμού στο Π.Π. Νοσοκομείο Πάτρας.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στο ρόλο της σωστής ενημέρωσης και πρόληψης και ευχήθηκαν το φετινό πατρινό καρναβάλι να εμπνεύσει τους νέους για διασκέδαση χωρίς εξαρτήσεις.