Τα ευτράπελα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας είναι το πεδίο πάνω στο οποίο κινείται το χιουμοριστικό κείμενο του Γιώργου Κωνσταντίνου. Πρωταγωνιστές είναι δύο άντρες που βρίσκονται σε ένα νοσοκομείο, αλλά αρνούνται να πεθάνουν. Καταγγέλλουν, σαρκάζουν κι ελπίζουν.

H επικαιρότητα θίγεται εύστοχα και έξυπνα.  Όλες οι αλήθειες που καταγράφονται είναι αλήθειες και όχι υποθέσεις. Και οι μάνες ήταν και είναι έτσι και τα νοσοκομεία και οι νοσοκόμοι, που σου πουλάνε γραφεία τελετών για να πάρουν μερίδιο. Η γλώσσα του κειμένου, ρεαλιστική, κωμική και ρέουσα. Σαν ανατροπή έρχεται το μπλέξιμο του πραγματικού με το φανταστικό, που προβληματίζει και συγκινεί.

Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Σμυρλής δημιούργησε μια ολοζώντανη ατμόσφαιρα με εξαιρετικές συνδέσεις μεταξύ των σκηνών. Μια σκηνοθεσία με μέτρο, νεύρο και αμεσότητα, που σε έκανε μέρος του θεάτρου. Η παράσταση είχε ενότητα ρυθμού και ευχάριστο κλίμα.

Η σκηνοθεσία του βρήκε υποδειγματική ανταπόκριση ερμηνείας. Οι ηθοποιοί εμφάνισαν ένα ομοιογενές φάσμα υποκριτικής ποιότητας, που ανέβασε την κωμικότητα του έργου στο επίπεδο που του άξιζε. Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με ψυχή, πάθος, αμείωτη ένταση, δημιουργικότητα, κέφι, μεράκι. Οι ερμηνείες τους καλοδουλεμένες, απογειωτικές, απολαυστικές.

Ο Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος κρατά τον κεντρικό ρόλο και συνάμα είναι η καρδιά της παράστασης. Πλάθει έναν ήρωα με προσωπικότητα τόσο πειστική, που νιώθουμε να βιώνουμε όλη την απόγνωση και το δράμα σχεδόν μέσα από το δικό του πετσί. Ήταν μεγάλη επιτυχία του ηθοποιού ότι κατάφερε ερμηνευτικά να περάσει από το τώρα στο τότε. Εξίσου απολαυστικός και συγκινητικός ο Σάκης Κλίρης με λεπτές, χαμηλές αποχρώσεις συμπεριφοράς. Επιβλητική η Μαργαρίτα Αναστασοπούλου, κυρίως ως μάνα. Ο Ηλίας Μπράβος ταίριαξε εξαιρετικά στον ρόλο του. Ο Μιχάλης Μίχος και ο Κωνσταντίνος Τομαράς ανέδειξαν την κωμικότητα των ρόλων τους με το καλό τάιμινγκ που είχαν.  Γεμάτη ενέργεια και μπρίο η Τόνια Τσάκωνα. Δυνατή ερμηνεία από την Έρση Χαλιανδρού.

Εν κατακλείδι, ένα έργο με έξυπνο χιούμορ, που συνάμα προβληματίζει τον θεατή. Μια παράσταση καυστική, ανθρώπινη, με καλή ροή, ωραίο κλίμα μεταξύ των ηθοποιών, έξυπνο θέμα με αστείες και συγκινητικές στιγμές. Την μια στιγμή μπορείς να γελάς αβίαστα και αυθόρμητα και την άλλη στιγμή να προβληματιστείς και να συγκινηθείς και ύστερα πάλι να γελάσεις. Μια πολύ καλή σύγχρονη ελληνική κοινωνική σάτιρα από έναν έλληνα συγγραφέα που μπορεί να πιάσει τον παλμό της ελληνικής κοινωνίας με εξαιρετική ακρίβεια, βγάζοντας την αλήθεια μέσα από ένα αστείρευτο χιούμορ.


Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

Συντελεστές παράστασης
Συγγραφέας: Γιώργος Κωνσταντίνου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σμυρλής
Σκηνογραφία-ενδυματολογία: Θεοδώρα Τσούλου

Παίζουν:

Σάκης Κλίρης, Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, Μαργαρίτα Αναστασοπούλου, Τόνια Τσάκωνα, Ερση Χαλιανδρού, Ηλίας Μπράβος, Μιχάλης Μίχος, Κωνσταντίνος Τομαράς.
POSTER Photosynthesis: Γιώργος Καλογερής.

Φωτογραφία φόντου: Lena Mimi, Lena Makri

Γενική είσοδος 10 €
Μειωμένη είσοδος 8 €

Κρατήσεις θέσεων: 690 65 69 578

Από Πέμπτη 12 έως Κυριακή 29 Ιανουαρίου

Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 9:30μμ και Κυριακή 8:30 μμ

Στο θέατρο “Γραμμές Τέχνης”
Μαιζώνος 271, Πάτρα