Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των μελών του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδος, ως πρόεδρος του, νιώθω τη βαθύτατη ηθική υποχρέωση να απευθύνω δημοσίως θερμές ευχαριστίες σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που – σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε – εμπιστεύτηκαν την οργάνωση των εορταστικών διακοπών τους σε πράκτορες της περιοχής μας.  

Προφανώς, εκ του αποτελέσματος, η επιλογή τους δικαιώθηκε. Καθότι είναι απολύτως βέβαιο ότι απόλαυσαν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με την εγγύηση που παρέχεται μόνο από τα νομίμως λειτουργούντα τουριστικά γραφεία, από επαγγελματίες δηλαδή του κλάδου.

Η τάση της επιστροφής των ταξιδιωτών στους τουριστικούς πράκτορες είναι διεθνώς αυξητική. Κι αυτό διότι, καθημερινά, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι οι υπηρεσίες που απολαμβάνουν από τα τουριστικά γραφεία και που φτάνουν έως και την ασφαλιστική κάλυψη τους, δεν παρέχονται από τον καθ’ όλα θαυμαστό κόσμο του διαδικτύου.

Παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο, οι συμπολίτες μας δικαιούνται να γνωρίζουν ότι ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδος, μακριά από φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, με ουσιαστικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, συμβάλλει στη μελλοντική τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

«Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες», όπως λέει και μια λαϊκή παροιμία. Αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά, ως οι πλέον αρμόδιοι εξ επαγγελματικού αντικειμένου, κάνουμε αυτό που πρέπει στον χρόνο που πρέπει, για την προσέλκυση και εδραίωση ενός σταθερού τουριστικού ρεύματος.

Κατά τα άλλα, οι βερμπαλιστικές αναφορές στον τουρισμό από φορείς και φυσικά πρόσωπα που ουδεμία σχέση έχουν μ’ αυτόν, ενδεχομένως να προσφέρονται για τη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων, όμως σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη του επιθυμητού στόχου.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδος ευχαριστεί και διαβεβαιώνει ότι είναι «παρών».