Αυτό το σαββατοκύριακο (21-22/1), το Κέντρο Χορού & Τεχνών DANSARTE, μέσα από το πρόγραμμα του "Lab the Dance", με ιδιαίτερη χαρά και τιμή θα φιλοξενεί στο χώρο του τον διεθνώς καταξιωμένο χορευτή/χορογράφο Γιάννη Μανταφούνη, μαζί με την διεθνή ομάδα του Cie Projet 11 / Ioannis Mandafounis (με βάση τη Γενεύη). Το Σάββατο (21/1) θα διδάξει σεμινάριο χορού, ενώ την Κυριακή (22/1) θα παρουσιάσει τη νέα του χορευτική δημιουργία “Twisted Pair”.

Το Dansarte και η χορευτική ομάδα του “Twisted Pair” προσκαλούν το κοινό σε μια διαφορετική συνύπαρξη του παρελθόντος και του παρόντος σε μια πολυεπίπεδη σύνθεση.

Το έργο γεννήθηκε από την έρευνα για την αντίληψη του χρόνου, μέσω της εξερεύνησης των δυνάμεων που τον ορίζουν.
H συνεχής επιστρωμάτωση των σκηνών μέσα από μία μη-συγχρονισμένη χορογραφική πραγματικότητα δημιουργεί ένα ανώμαλο έδαφος. Σηματοδοτεί έναν χώρο, τόσο ανάμεσα σε διαφορετικά σημεία στη σκηνή, όσο και στο ίδιο το σώμα των ερμηνευτών.
Καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να ορίσει ένα αποκλειστικά προσωρινό περιβάλλον και ταυτόχρονα μία συμπαγή ανακάλυψη των ίδιων των σωμάτων.
Όλες οι κινήσεις ανήκουν στην ιδέα πως κάθε δράση πυροδοτεί μία αλυσίδα αντιδράσεων, επιβεβαιώνοντας έτσι πως όλες έχουν ένα κοινό σημείο εκκίνησης.
Η σωματική μνήμη καθοδηγώντας την κίνηση, ενοποιεί την παραστατική με την παρούσα δράση.
Οι σχέσεις ανάμεσα στους χορευτές τονίζονται λόγω του περιορισμού της φυσικής απόστασης μεταξύ τους. Κάθε σώμα γλιστρά μέσα στο άλλο, είτε στοργικά είτε βίαια, αλλά σε κάθε περίπτωση εισερχόμενο μέσα στη δράση. Ο θεατής εγκλωβίζεται και αυτός στην ίδια κατάσταση. Το βλέμμα του γίνεται σημείο αναφοράς, κι έτσι μοιάζει σαν να θέτει ο ίδιος τα χωρικά όρια της παράστασης.

Βίντεο https://vimeo.com/104812251

Σύλληψη, σκηνοθεσία & ερμηνεία
Γιάννης Μανταφούνης, Olivia Ortega,
Κατερίνα Σκιαδά, Νίκος Δραγώνας

Φωτισμοί David Kretonic
Ήχος POL
Φωτογραφίες Dorothée Thébert
Διαχείριση παραγωγής Mélanie Fréguin
Παραγωγή Cie Projet 11
Συμπαραγωγή Prairie Pour-cent culturel Migros, Théâtre de l’Usine
Υποστηρικτές City of Geneva, Republic and Canton of Geneva, Lottery romande, Nestlé for Art foundation, Swiss Arts Council Pro, Helvetia, SSA, Ernst Göhner foundation

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017
Σεμινάριο με τον Γιάννη Μανταφούνη
Διάρκεια: 14:30-17:00
Κόστος: 20€
Κρατήσεις: 2610272668 (δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή)
Χώρος: DANSARTE - Καρόλου 1 & Όθωνος-Αμαλίας (β' όροφος)

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017
Παράσταση χορού «Twisted Pair»
Έναρξη: 20:00
Είσοδος: 8€ (κανονικό)
Κρατήσεις: 2610272668
Χώρος: DANSARTE - Καρόλου 1 & Όθωνος-Αμαλίας (β' όροφος)