Σε έξαρση βρίσκεται και πάλι ο ιός της γρίπης, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, αφού το… κύμα ψύχους που επικράτησε τις περασμένες ημέρες επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Στην Πάτρα η γρίπη καθήλωσε αρκετούς στο κρεβάτι για πολλές μέρες, ενώ το νέο κύμα κακοκαιρίας με τις συνεχόμενες βροχές και την έντονη υγρασία που επικρατεί, κάνει την όλη γρίπη και τις διαφόρου τύπου λοιμώξεις ακόμα πιο επικίνδυνες.

Τα νοσοκομεία στην Πάτρα βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ οι γιατροί και οι νοσηλευτές συστήνουν στους ασθενείς και στους συγγενείς τους που μπαινοβγαίνουν στους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων να κυκλοφορούν με ειδικές μάσκες.

Αυτό πάντως που συστήνουν οι γιατροί ως καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός, συστήνοντας στα άτομα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν. Τα άτομα υψηλού κινδύνου είναι αυτά που έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν διάφορα προβλήματα υγείας και τα οποία είναι πιο εκτεθειμένα στον ιό.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο, ενώ για την αποφυγή της μετάδοσης, τα άτομα θα πρέπει να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με χαρτομάντιλα, όταν βήχουν ή φτερνίζονται πλέοντας παράλληλα τακτικά τα χέρια τους.

Τέλος, σε ότι αφορά τα συμπτώματα της γρίπης συνήθως ξεκινούν απότομα και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πόνους των μυών και των αρθρώσεων, πονοκέφαλο, έντονη κόπωση, καταρροή, πονόλαιμο και βήχα.