>Τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Πάτρα στην οδό Κορίνθου και Γούναρη έχουν αποκλείσει αυτή την ώρα εκατοντάδες μέλη φορέων ειδικής αγωγής που αποφάσισαν να προσφύγουν και δικαστικά κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου.
 
Η κινητοποίηση του τοπικού παραρτήματος γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης.
 
Οι διαμαρτυρόμενοι θεωρούν ότι ο νέος νόμος είναι άδικος «καθώς δεν είναι ανταποδοτικές οι αυξημένες εισφορές», και θα επηρεάσει στην αύξηση της φοροδιαφυγής, καθώς δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στους φοροδιαφεύγοντες. Ακόμα, υποστηρίζουν ότι η πλειονότητα των ελευθεροεπαγγελματιών φυσικοθεραπευτών έχει απόλυτα δηλωθέντα πραγματικά εισοδήματα, λόγω ΕΟΠΥΥ, και μάλιστα όχι μόνο δεν μπορεί να φοροδιαφεύγει, αλλά θα υπολογίζεται ασφαλιστική εισφορά σε εκδοθέντα τιμολόγια προς τον ΕΟΠΥΥ, τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί.
 
«Τέλος, σε συνδυασμό με την φορολογία, το Κράτος καθίσταται συνέταιρος του επαγγελματία που θα του απομυζά το μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματος και θα του αφήνει ‘ψίχουλα’ για να καλύψει τις υποχρεώσεις του και να ζήσει την οικογένειά του», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθερεπευτών.