Ορισμένες φορές τείνω να συμφωνήσω μαζί τους συζητώντας για συμπεριφορές ανδρών που δεν τα τιμάνε τα παντελόνια τους. Αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων θέλω να κατέβω σαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο παρκέ του ΟΑΚΑ και να φωνάξω από το μικρόφωνο να μην απαντάνε οι άντρες στις προβλέψιμες προκλήσεις. Σίγουρα υπάρχουν και εκείνοι που δεν φέρονται ντόμπρα απέναντι στις γυναίκες. Αλλά, πρώτον, δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουνε όλοι στο ίδιο καζάνι και δεύτερον, πρέπει να αναρωτηθούμε κάτι άλλο. Μήπως πρέπει να δούμε πόσο έχει αλλάξει η γυναικεία συμπεριφορά;

Που είναι τα κορίτσια που ξέραμε;

Μπορεί το θέμα της βίζιτας, κοινώς της γκόμενας που θέλει να της "τα σκάνε" να έχει χιλιοειπωθεί αλλά αξίζει ιδιαίτερη αναφορά σε ειδικό άρθρο που θα ετοιμάσω. Άλλωστε η κρίση έχει ρημάξει τους πάντες λίγο πολύ και τώρα ακόμα και οι γκόμενες έχουν ρίξει τις απαιτήσεις τους…

Η θεωρία έχει ως εξής:

Το σύνολο της βίζιτας μιας γυναίκας είναι ίσο με την ομορφιά της, συν την ανατροφή της μείον το σύνολο των ετών της. Κοινώς, όσο όμορφη είναι μια γκόμενα και όσο πιο νέα, τόσο πιο πολλά λεφτά δώρα κτλ θέλει να σας πάρει. Με την πάροδο των χρόνων όμως και όσο η ομορφιά "φεύγει", τόσο πρέπει να αφαιρούνται πόντοι. Κάποιοι άλλοι λένε ότι οι πιο μεγάλες λόγω εμπειρίας διεκδικούν περισσότερα και τελικά το αποφάσισα… η υπερεκτίμηση του εαυτού τους δεν έχει ηλικία… η καθεμία διεκδικεί ό,τι να ‘ναι, από ένα τραπέζι στα μπουζούκια μέχρι ταξίδια, ρούχα, σπίτια μέχρι και ένα γάμο όνειρο.    

Χμ.... Και οι άνδρες το ξέρουν; «Δεν είναι μυστικό. Αφού όλα τα γυναικεία βλέμματα καρφώνονται πάνω σ' έναν άνδρα καλοντυμένο ή με ακριβό αυτοκίνητο. Οι άνδρες ξέρουν βέβαια… Και οι περισσότεροι γλεντάνε την κατάντια σου κοπελιά… τι δεν καταλαβαίνεις?

Ζούμε έναν εκτεταμένο ανταγωνισμό για το ζευγάρωμα . Στα μέρη που πάμε, στις συζητήσεις που κάνουμε, ακόμα και στα αθλήματα που κάνουμε ή παρακολουθούμε». Ζευγάρωμα με σκοπό …στημένες πρακτικές με συμφέρον. Να δεχτώ ότι άλλαξαν και οι άντρες. Ότι φλώρεψαν, ότι έμαθαν να τα βρίσκουν όλα έτοιμα και ότι επαναπαύτηκαν στις γυναίκες που τους το έδιναν στο πιάτο … εεε μαα κάτι άλλαξε σε αυτόν τον ρημαδοκόσμο και οι άντρες πέρασαν στα μετόπισθεν. Κάτι άλλαξε και πλέον οι γυναίκες διαλαλούν ότι τους original άντρες που βρωμάνε τεστοστερόνη τους βρίσκεις με το σταγονόμετρο (αν και εγώ πιστεύω ότι καταβάθος δεν θέλουν τέτοιους άνδρες γιατί πολύ απλά δεν τους αντέχουν και δεν τους αντέχουν γιατί οι γλυκές μου δεν μπορούν να τους διαχειριστούν). Κάτι έγινε λοιπον και οι άντρες ξαφνικά παίζουν και λίγο άμυνα. Όσο οι γυναίκες λένε ότι έχουν εκλείψει από την κοινωνία οι άνδρες- Κούρκουλοι… άλλο τόσο έχουν εξαφανιστεί και οι κλασικές γυναίκες. Εκείνα τα αγνά κορίτσια που περίμεναν υπομονετικά τον άνδρα κυνηγό να κάνει την κίνησή του… Οι γυναίκες πραγματικά άξια θυληκά. Οι γυναίκες που δεν μασάνε τα λόγια τους και δεν παίζουν τακτικές… Και μαζί τους χάθηκε και όλη η μαγεία.

Κάνεις λάθος, αν νομίζεις πως το παιχνίδι της αποπλάνησης των αρσενικών παίζεται μόνο φορώντας ένα προκλητικό βλέμμα, ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες , το πιο στενό τζιν ή το πιο κοντό φορεματάκι που υπάρχει ή βάζοντας ένα μεθυστικό άρωμα….και εσύ αγαπητέ μου σταμάτα επιτέλους να την ξενερώνεις με δηθενιές και ξενέρωτα αστεία …γίνε αρσενικό και σταμάτα να κουβαλάς στο αμάξι σου την αποτριχωτική σου κρέμα …με τρελαίνει αυτό..!

Ο κόσμος μας αλλάζει και μαζί του αλλάζουν και οι συμπεριφορές. και αυτό είναι κάτι που απλά οφείλουμε να το αποδεχτούμε. Εδώ είναι και οι άνδρες και οι γυναίκες, σωστοί και σκάρτοι, με προσωπικότητα η χωρίς, άνδρες και γυναίκες συναισθηματικά ανάπηροι ή συναισθηματικά πλούσιοι, Πο@τάνες και κυρίες, αρσενικά και αδερφές (και δεν εννοώ τους gay ) . Δεν πήγαν πουθενά. Απλά ανακατεύουν την τράπουλα… εύχομαι ο καθένας στη μοιρασιά να πάρει αυτό που του αξίζει.