Μία σχετικά νέα άφιξη στο χώρο της εστίασης στην Πάτρα είναι η «Ετικέτα»

'Ενα μοντέρνο και πανέμορφο wine bar-restaurant που βρίσκεται στην πλατεία Καποδιστρίου. Πολύ όμορφος χώρος, ξεχωριστή διακόσμηση και φιλικό περιβάλλον. Στο μενού του θα βρείτε σούπες βελουτέ, πολύ ωραίες σαλάτες, πρωτότυπα ορεκτικά όπως « carpaccio φιλέτο μοσχάρι με baby σπανάκι, παρμεζάνα και κρέμα από πετιμέζι», «κροκέτες πατάτας με καβουρόψυχα, παρμεζάνα και λεμονάτη μαγιονέζα», ζυμαρικά-ριζότο και κυρίως πιάτα όπως «ribeye από νεαρό μοσχαράκι με σπαστή τηγανητή πατάτα και μαγιονέζα λευκής τρούφας».

Πάντα θα το βρείτε με κόσμο γιατί έχει γίνει ήδη στέκι, ανοίγει μόνο βράδυ και αν σας αρέσει το πιάνο ίσως είστε τυχεροί και πετύχετε κάποια μουσική βραδιά που διοργανώνει. Έχει μια υπέροχη σάλα, μπορείς να κάτσεις και στο πατάρι που είναι επίσης πανέμορφο και βολικό ή αν δεν βρεις μπορείς να βολευτείς στο μπαρ.


Έχει καλή λίστα κρασιών και προσφέρει αρκετές ετικέτες σε ποτήρι, κάτι που μου άρεσε και πρέπει να το κάνουν τα εστιατόρια  για να μπορεί να  δοκιμάζει ο κόσμος όσα κρασιά περισσότερα μπορεί. Σ’ ένα γεύμα δεν είναι υποχρεωτικό να πίνεις το ίδιο κρασί, κατά τη διάρκεια του γεύματος μπορείς να δοκιμάσεις διαφορετικά κρασιά, όπως και τα πιάτα πάνε από το ελαφριά στα πιο βαριά, έτσι και με το κρασί μπορούμε να πάμε από το λευκό στο κόκκινο, ή από το ελαφρύ λευκό στο πιο λιπαρό βαρελίσιο. Θα πρέπει να διαλέξουμε το κατάλληλο κρασί για το πιάτο που τρώμε κάθε φορά έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα γευστικά. Αν τώρα προτιμήσουμε μπουκάλι για όλο το γεύμα θα κοιτάξουμε να πάρουμε ένα κρασί που να ταιριάζει με το κυρίως φαγητό.

Παράγγειλα « τυρόπιτα με φύλο σφολιάτας, μανούρι, λιαστή ντομάτα και μαύρο σουσάμι» για ορεκτικό και από κυρίως: «μπιφτέκι μοσχαρίσιο με πουρέ πατάτας και chutney ντομάτας» και «ψαρονέφρι με σος αποξηραμένων μανιταριών και πουρέ καρότου». Από εμφάνιση ήταν άψογα τα πιάτα, μόνο το μπιφτέκι ήταν λίγο «φτωχό» εμφανισιακά, γευστικά ήταν όλα νόστιμα, το καλύτερο πιάτο από τα τρία ήταν το ψαρονέφρι με τον υπέροχο πουρέ καρότου.

Το σέρβις ήταν γρήγορο και ενημερωμένο, οι τιμές του φυσιολογικές, μαζί με ένα μπουκάλι κρασί «Παράγκα» από το κτήμα «Κυρ-Γιάννη» πληρώσαμε περίπου 60,00 ευρώ.

Μέχρι την επόμενη γευσιγνωσία » Bon appétit «



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

"Ετικέτα"

Υψηλάντη Αλεξάνδρου 124
Πάτρα

Τηλ.:261 302 2653

fb: Etiketa food wine bar

Ωράριο: 7:00 μ.μ. - 3:00 π.μ.