H Ενωτική Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Δυτικής Ελλάδας σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής: "Η Ενωτική Αριστερή Κίνηση (ΕΑΚ) Μηχανικών Δυτικής Ελλάδας καταδικάζει έντονα την ενέργεια του προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών κ. Β.Μπαρδάκη, να μηνύσει και να οδηγήσει την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στα δικαστήρια την συνάδελφο και μέλος της ΕΑΚ Ράνια Πάλμου με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Η συνάδελφος, στις τελευταίες εκλογές του συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης, είχε αναρτήσει στο Τεχνικό Επιμελητήριο για ενημέρωση των μελών του, δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο αναφερόταν στην απευθείας ανάθεση από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μελέτης, η οποία αφορούσε προσεισμικό έλεγχο κτιρίων σχολείων της Βόρειας Ελλάδας. Η μελέτη αυτή βαφτίστηκε ερευνητικό έργο από την κρατική εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» στην Προγραμματική Σύμβαση με το ΔΠΘ, για να καταλήξει με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων στον κ. Μπαρδάκη, τη σύζυγό του και μερικούς  ακόμη, που κοινό παρανομαστή είχαν τη σχέση τους με την συνδικαλιστική παράταξη στο χώρο των μηχανικών, την ΔΚΜ. Το δημοσίευμα είναι αποκαλυπτικό των παράνομων και παράτυπων ενεργειών που έγιναν και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα. Και ενώ εύλογα κάποιος θα περίμενε από τον κ. Μπαρδάκη να στραφεί κατά της εφημερίδας και του συντάκτη της, για ένα δημοσίευμα με τίτλο «Πανεπιστημιακές εργολαβίες για τα… δικά τους παιδιά», που ακόμη και σήμερα είναι σε δημόσια θέα, αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΕΦΣΥΝ, ουδέποτε το έπραξε, διότι προφανώς είναι αληθές ενώ στρέφεται κατά της κ.Πάλμου που φρόντισε απλά να ενημερωθούν οι συνάδελφοι.

Να σημειώσουμε ότι οι επιστημονικοί σύλλογοι και το ΤΕΕ έχουν με αποφάσεις τους επανειλημμένα καταδικάσει την πρακτική αυτή, το βάφτισμα δηλαδή μιας μελέτης ως ερευνητικό έργο και την ανάθεσή της στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Επίσης σχετικές αποφάσεις για το παράτυπο της διαδικασίας, έχει κατά καιρούς, εκδώσει το ΣΤΕ. Η θέση του τεχνικού κόσμου είναι ότι τέτοιες μελέτες, δημοσίου συμφέροντος οφείλουν να υλοποιούνται μέσα από διαδικασίες του Τεχνικού Επιμελητηρίου – γεγονός το οποίο έχει πολλές φορές συμβεί στο παρελθόν – προς όφελος του συνόλου των μηχανικών. Ο κ.Μπαρδάκης, ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών είχε πλήρη γνώση της θέσης των συλλόγων για το ζήτημα και όφειλε με τη στάση του να την υπερασπιστεί. Επέλεξε όμως για προσωπικό όφελος δικό του, της συζύγου του και μερικών «κολλητών» της ΔΚΜ να καταφύγει στην διαδικασία των απευθείας αναθέσεων.

Η λογική αυτή δεν αποτελεί προσωπική άποψη του κ. Μπαρδάκη αλλά προωθείται ως πρακτική, από την ίδια την παράταξη της ΔΚΜ που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία και της οποίας σημαίνων στέλεχος είναι ο κ. Μπαρδάκης. Σύσσωμος ο τεχνικός κόσμος οφείλει να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες και να απομονώσει από τα εκλεγμένα όργανα τους φορείς της.

Σύσσωμος επίσης ο τεχνικός κόσμος οφείλει να σταθεί αλληλέγγυος στη συνάδελφο Ράνια Πάλμου, τα κίνητρα της οποίας ήταν η αποκάλυψη της αλήθειας και η υπεράσπιση μέσα από τη συνδικαλιστική της δράση των συμφερόντων των συναδέλφων, έτσι όπως αυτά περιγράφονται στις αποφάσεις των επιστημονικών μας συλλόγων. Δεν είναι λύση οι μηνύσεις κατά συναδέλφων, που ενδιαφέρονται για διαφάνεια στο επάγγελμα του μηχανικού και δουλειά για όλους.

Για το λόγο αυτό συντασσόμαστε μαζί της και λέμε καθαρά ότι είμαστε όλοι κάτω από την αφίσα που ανάρτησε".